Masovna proizvodnja Appleova automobila očekuje se 2024. godine

Nove glasine oko Appleova automobila spominju Toyotu kao potencijalnog partnera te da bi proizvodnja trebala početi za 3 godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.09.2021. / 08:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Do sada su objavljene brojne glasine o Appleovom automobilu, no i dalje ne znamo neke konkretnije detalje o ovom vozilu - ne znamo s kojom će automobilskom kompanijom surađivati na njegovom razvoju, kada bi trebala početi proizvodnja, prodaja i slično. Poznato je kako je Cook vodio pregovore s Hyundaijem, no oni su propali, a nedavno je objavljeno kako su se Appleovi direktori zaputili u Aziju kako bi pronašli partnere i dogovorili se s njima o početku masovne proizvodnje njihova vozila.

Slika nije dostupna Nema više tajni: Ovo je još jedan dokaz velikih Appleovih planova za ovo desetljeće

Kompanija s kojom će pregovarati i koja bi mogla biti potencijalni proizvođač Apple Cara, prema informacijama objavljenim ovaj tjedan, jest - Toyota. Bit će zanimljivo vidjeti kako će završiti pregovori s ovim velikim proizvođačem automobila jer, ako Apple želi ispuniti svoje ambiciozne ciljeve - početak proizvodnje do 2024. godine, trebali bi se što prije dogovoriti s partnerima i krenuti u razradu dizajna i svih ostalih detalja.

Prošli mjesec direktori kompaniji posjetili su više proizvođača komponenata za električna vozila u Južnoj Koreji. Među inim razgovarali su s proizvođačima baterija poput LG Chema i SK Innovationa, kao i s čelnicima tvrtke Hanwha, specijaliziranom za petrokemijsku tehnologiju.

Slika nije dostupna Još jedan ozbiljan igrač: Huawei napada tržište kojim dominira Tesla

Ako u Appleu žele započeti s masovnom proizvodnjom svog vozila do 2024., znači da bi te godine ili najkasnije 2025. Apple Car mogao stići na tržište. Jasno je kako će to biti električni automobil te kako će imati određeni stupanj autonomije, no ostali detalji trenutačno nisu poznati. Da bi se njihov automobil na tržištu mogao pojaviti do 2025. još je ranije govorio poznati analitičar Ming-Chi Kuo, a početkom godine na mreži smo čak mogli pročitati kakve bi opcije automobil mogao imati. Tako se spominjao doseg od oko 500 km, ubrzanje od 0 do 96 km/h (0 do 100 milja) za 3,5 sekundi te podršku za brzo punjenje baterije koja bi se za manje od 20 minuta napunila do 80 posto.

Izvor: Teslarati

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti