U šumi aplikacija, o kojoj god platformi pričali, postoji vrlo mala šansa da se određena aplikacija probije na vrh najpopularnijih. Uspjelo je to Angry Birdsima, Instagramu, Fruit Ninji i još nekolicini njih, no danas je tako nešto još teže izvesti nego prije 2-3 godine.

Iz Stardusta su napravili istraživanje koje pokazuje kako je čak 41 posto aplikacija na Google Playu mrtvo, odnosno imaju manje od 10 recenzija i niti jedno ažuriranje, dok je taj broj čak 65% kod iOS-a te 69% kod Windows Phone aplikacija.

Ljudi se sve više oslanjanju na ono što drugi kažu, a isto tako ako aplikacija nema novi nadogradnji, vrlo vjerojatno je zapela u nekoj od mnogobrojnih nadogradnji mobilnog operativnog sustava i ne radi više kako je početno zamišljeno.

Što se tiče zarade, podaci ukazuju na to da Apple ima najviše aplikacija koje su plaćene, odnosno čak 50%, dok je na Google Play taj broj 32 posto, te na Windows Phoneu svega 13%. Prosječno se na iOS-u potroši 3.49$ po aplikaciji, na Google Playu 1.73$, a na Windows Marketplaceu 2.03$.

Ostale informacije pogledajte u nastavku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju