Velik interes: Na natječaj regionalnog akceleratora prijavilo se čak 120 projekata, 12 iz Hrvatske

Odabranim finalistima na raspolaganju će biti prestižni mentorski program s više od 120 certificiranih mentora iz cijelog svijeta iz područja poduzetništva, financija, biotehnologije itd.

Martina Čizmić | 02.06.2023. / 09:38

Voditelji Labena Venturesa (Foto: Labena Ventures)

Čak 120 projekata iz 29 država, od čega 12 iz Hrvatske, prijavilo se na natječaj regionalnog akceleratora Labena Ventures. Kako su priopoćili, najveći je broj prijavljenih projekata pristigao iz Poljske, Srbije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Estonije, Sjeverne Makedonije, Latvije, Litve i Bugarske.

Ugodno smo iznenađeni iznimnim odazivom. Dobili smo 120 prijava iz čak 29 zemalja, većinom iz regije koje akcelerator pokriva, te 15% projekata izvan regije u kojoj Labena Ventures djeluje, što dokazuje da je potreba za ovakvim ekosustavom i podrškom vrlo velika. Također smo jako sretni što je više od 30% prijavljenih startupa, odnosno ideja, već prošlo fazu prvog financiranja, a neke tvrtke već bilježe solidan promet. Sve to ukazuje na vrlo visok potencijal prijavitelja i potencijalno dobrih projekata, ističe Boštjan Čeh, jedan od suosnivača akceleratora Labena Ventures.

Kako pojašnjavaju, od pristiglih 120 prijavljenih ideja i projekata, posebna komisija Labena Ventures odabrat će do 40 projekata. Oni će pak od srijede, 7. lipnja do petka, 9. lipnja u Ljubljani sudjelovati na Bootcamp radionicama s treninzima uz koje će odabrani timovi steći poslovne i prezentacijske vještine te vještine strateškog pozicioniranja projekta na međunarodnoj razini.

Startup akcelertor za startupove u području biotehnologije Prvi regionalni startup akcelerator pruža pristup investicijama od preko 100 milijuna eura

Odabranim finalistima na raspolaganju će biti prestižni mentorski program s više od 120 certificiranih mentora iz cijelog svijeta iz područja poduzetništva, financija, biotehnologije itd., rekao je Borut Čeh, direktor tvrtke Labena. Izabrat ćemo 10 najboljih projekata i ideja te im uz akcelerator i mentorstvo omogućiti što kvalitetniji razvoj, poslovni plasman na tržište te prezentaciju investitorima i fondovima. Pomoći ćemo im da se jako dobro pripreme i time povećaju svoje šanse za dobivanje investicija, jer želimo da na tržište dođu najbolji projekti i ideje koji će na kraju njihovog puta zaživjeti i poboljšati kvalitetu života i zdravlje ljudi diljem svijeta.

Podsjetimo, Labena Ventures nova je platforma i akcelerator ideja iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije u srednjoj i istočnoj Europi. Riječ je o jedinom akceleratoru ideja te vrste koji pokriva više država uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Latviju, Litvu, Estoniju, Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Albaniju i zemlje bivše Jugoslavije, čime otvara prilike za čak 110 milijuna stanovnika u 17 zemalja.

To je također prvi akcelerator na ovom području sa sjedištem u Sloveniji i jedini međunarodni akcelerator te vrste u široj regiji, istaknuo je direktor Labene Borut Čeh. U sklopu akceleratora startupi i pojedinci dobivaju pristup tvrtkama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 milijuna eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti