Veliki ekran i snažan procesor: Google priprema i treći model Pixela

Osim nasljednika Pixela i Pixela XL, Google navodno priprema smartphone s još većim ekranom – Pixel XXL

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.05.2017. / 10:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svi koji ove godine kupuju novi top model pametnog telefona imat će težak izbor između novih Samsungovih Galaxy S modela, Huaweijevih P desetki, LG-a G6, Sonyjeve Xperije XZ Premium, dok ljubitelji Appleovih uređaja s nestrpljenjem iščekuju predstavljanje novih modela iPhonea. Svoje adute na ovom tržištu priprema i Google koji će predstaviti nasljednike Pixel pametnih telefona – prošle godine predstavili su dva modela, a glasine kažu da za 2017. pripremaju tri modela te su ovog tjedna objavljene neke glasine vezane uz model kodnog imena Taimen koji bi se na tržištu mogao pojaviti kao Pixel XXL.

Riječ je o telefonu koji bi trebao imati veliki ekran (dijagonala ekrana se ne spominje, no za očekivati je da bi mogla biti veća od 5,7, možda čak i 6 inča) i kojeg će pokretati posljednja verzija snažnog Snapdragon procesora (835) koja se isporučuje i u nekim modelima Galaxyja S8/S8+ i Xperiji Premium XZ. Također, očekuje se i 4GB RAM-a i, naravno, posljednja verzija Googleovog mobilnog operativnog sustava Android O koja, među inim, donosi poboljšanja vezana uz sigurnost, brzinu i trajanje baterije mobilnih uređaja.

Na Forbesu čak kažu da bi, s obzirom na veliku dijagonalu ekrana, Taimen mogao biti i Googleov tablet ili čak hibridni uređaj koji bi se mogao koristiti kao tablet i prijenosno računalo (s dodatnom tipkovnicom), no vjerojatnije će ovo ipak biti biti Googleov odgovor na najjače konkurente na tržištu – Samsungov Galaxy S8+ koji ima dijagonalu ekrana od čak 6,2 inča i nadolazeći iPhone 8 (odnosno najjači iPhone o kojem glasine kruže već više od godine dana) koji bi također trebao imati veliki ekran i brojne napredne opcije.

Za službene informacije o novim Googleovim telefonima trebat ćemo sačekati još nekoliko mjeseci te bi Pixel 2, Pixel XL 2 i Pixel XXL trebali predstaviti u listopadu ili studenom ove godine, a do tada možemo očekivati brojne nove glasine o ovim uređajima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti