Veliki uspjeh hrvatskih kompanija na startup natjecanju u Njemačkoj

U velikom međunarodnom natjecanju održanom u Njemačkoj u kategoriji mobilnost i logistika kompanija Gideon Brothers osvojila je prvo mjesto, dok je drugo mjesto također pripalo hrvatskoj kompaniji Orqa

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.10.2018. / 07:35

Nagrada za Gideon Brothers (Foto: Gideon Brothers) (Foto: Gideon Brothers)

Prošlog tjedna u Njemačkoj održan je Start.up! Germany 2018 Road Show na kojem su hrvatske kompanije ostvarile veliki uspjeh. Na ovom međunarodnom natjecanju u kategoriji mobilnosti i logistike, od 17 kompanija natjecale su se čak 3 hrvatske kompanije – Gideon Brothers, OrqaFPV i SailRouter.

Prvo mjesto osvojio je startup za razvojnu robotiku i umjetnu inteligenciju Gideon Brothers, dok je i druga nagrada završila u Hrvatskoj i pripala je osječkom startupu Orqa koji razvija naočale za upravljanje dronovima.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci Gideon Brothers osvojili su natjecanje koje je u Hrvatskoj organiziralo Krovno udruženje njemačkih vanjskotrgovinskih komora, nedugo nakon toga su u Londonu osvojili prestižnu nagradu AI Rising Star, a od prošlog tjedna u svoju kolekciju mogu dodati i nagradu za najbolji startup na svijetu u kategoriji mobilnosti i logistike.

Prije odlaska u Njemačku, suosnivač kompanije i direktor za rast i razvoj Milan Račić komentirao je: "Gideon Brothers pomoću inteligentne automatizacije transformira radno okruženje u industriji. Veselim se što ću podijeliti našu priču s novim ulagačima i klijentima u njemačkoj dolini Ruhra".

Osječki startup Orqa nedavno je pobijedio na natjecanju Idea Knockout 2018. te početkom sljedeće godine putuju u Las Vegas gdje će svoj proizvod predstaviti na najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu Consumer Electronic Show.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti