Veliko povećanje isporuka Teslinih automobila

U protekla tri mjeseca isporučeno je 24,500 automobila, što predstavlja porast od čak 111 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.10.2016. / 06:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tržištem električnih vozila trenutno dominira Tesla, dok sve više velikih automobilskih kompanija poput Mercedesa, BMW-a, Volkswagena i drugih radi na razvoju vlastitih modela električnih automobila. Dok počne prodaja tih vozila, Tesla će već imati veliku prednost na tržištu te su se iz ove kompanije prošlog tjedna pohvalili s velikim povećanjem isporuka električnih automobila. U protekla tri mjeseca isporučeno je 24,500 automobila, što predstavlja porast od čak 111 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te porast od čak 70 posto u odnosu na prethodni ovogodišnji kvartal. Ove su brojke, napomenuli su iz Muskove kompanije, prilično konzervativne jer se odnose na automobile koji su isporučeni kupcima i koji imaju sređenu papirologiju, a trenutno se još oko 5,500 automobila nalazi u tranzitu i njihove isporuke računat će se za ovaj kvartal. Među isporučenim automobilima dominirao je Model S koji je isporučen 15,800 kupaca, dok je 8,700 ljudi dobilo naručeni Model X.

Što se proizvodnje tiče, kvartalni porast broja proizvedenih automobila iznosi 37 posto te je u trećem ovogodišnjem tromjesečju proizvedeno više od 25 tisuća automobila, dok se za posljednji ovogodišnji kvartal očekuje 'lagano povećanje' proizvodnje i broja isporuka tako da bi za drugu polovicu godine ukupna brojka proizvedenih i isporučenih vozila trebala biti veća od 50 tisuća. Inače, još je u kolovozu Elon Musk najavio kako će treći kvartal biti posljednja ovogodišnja šansa dokazivanja pred investitorima o profitabilnosti Tesle jer će ih od četvrtog kvartala proizvodnja Modela 3 'baciti u minus' te zbog tih troškova kompanija sigurno neće pozitivno poslovati do kraja sljedeće godine. Kao što je poznato, Model 3 najjeftiniji je Teslin automobil koji će biti namijenjen masovnom tržištu, a da u ovoj kompaniji očekuju velike stvari od 'trice' dokazuje i veliki broj prednarudžbi koji je premašio deset milijardi dolara.  

Izvor: Venture Beat

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti