Vertiv otvorio novi proizvodni pogon vrijedan 10 milijuna eura kao odgovor na povećanu potražnju za integriranim modularnim rješenjima

Investicija od 10 milijuna eura pruža nove prilike za zapošljavanje i dvostruko povećava kapacitete podatkovnih centara u EMEA regiji.

Martina Čizmić | 22.04.2021. / 16:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Otvorenjem 10 milijuna eura vrijednog novog proizvodnog pogona za modularna rješenja u Rugvici pored Zagreba, Vertiv je još jednom upisao Hrvatsku na tehnološku kartu Europe. Novi pogon u kojem je otvoreno 150 novih radnih mjesta, puno je veći od dosadašnjeg, što će Vertivu omogućiti bolje poslovanje u cijeloj EMEA regiji. Uz to što će se u pogonu moći graditi još veća integrirana modularna rješenja, kapacitet proizvodnje je udvostručen, kako bi odgovorili na povećanu potražnju u posljednjih godinu dana. Pogon također implementira brojne inovacije u izgradnji PFM centara (prefabricated modular data center – PFM), kao i za klima komore (air handling unit jedinice).

Danas možemo puno čuti o IT trendovima i razvojnim tehnologijama kao što su 5G, IoT i umjetna inteligencija (AI), ali nedovoljno o fizičkoj infrastrukturi koja stoji iza tih tehnologija. Vidimo trend rasta u implementaciji prefabriciranih modularnih rješenja (PMF) koja mogu podržati te nove tehnologije, zbog čega kao vodeća tvrtka na tržištu u ovom sektoru ulažemo u povećanje kapaciteta inovacija koje će odgovoriti na potrebe naših kupaca i omogućiti im ostanak na vrhu. Novi pogon pruža podršku za planove i uspjeh naših EMEA i globalnih kupaca, reflektirajući se na našu ustrajnost prema ulaganju na tržištima gdje djelujemo, izjavio je Giordano Albertazzi, predsjednik tvrtke Vertiv u Europi, Bliskom Istoku i Africi (EMEA).

Investicija od 10 milijuna eura važna je prilika za zapošljavanje, kao i za razvoj tehnološkog sektora Hrvatske. Također, pozicionirat će Vertiv kao jednog od važnih aktera IT industrije u regiji, izjavio je Igor Grdić, član Uprave Vertiv Croatia.

Novi proizvodni pogon u Rugvici može se pohvaliti s najnovijim tehnologijama, proizvodnim procesima, alatima i laboratorijima za testiranje. Osmišljen je tako da može pružiti široki spektar prefabriciranih modularnih rješenja, kabelskih postaja koje pokreću internet spajajući svijet pa sve do podatkovnih centara prema specifičnim zahtjevima kupaca. Također, ovaj proizvodni pogon dokaz je naše ustrajnosti prema inovativnosti i rastu, istaknuo je Viktor Petik, potpredsjednik za IMS poslovanje tvrtke Vertiv u EMEA regiji.

PMF podatkovni centri dolaze u različitim oblicima i ciljem namjene, uključujući IT specifične dizajne s tzv. all-in-one modulima za IT, infrastrukturom za napajanje i hlađenje koji se najčešće koriste u obrazovnim, industrijskim, zdravstvenim aplikacijama te za daleke i teško pristupačne lokacije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti