Viber se pridružio pomoći Ukrajini: Omogućili besplatne pozive i pokrenuli kanale za pomoć izbjeglicama

Viber je osigurao besplatne pozive koji se mogu ostvariti i u situacijama kad internet u zemlji primaoca poziva nije dostupan.

Martina Čizmić | 10.03.2022. / 16:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Brojne tvrtke diljem svijeta reagirale su na situaciju u Ukrajini prekidom svojih poslovnih aktivnosti u Rusiji i slanjem pomoći ukrajinskim gradovima i organizacijama. 

Tom se društvu pridružila i komunikacijska platforma Viber koja je pokrenula nekoliko incijativa kako bi pomogla korisnicima u Ukrajini, ali i ostalim ljudima koji su pogođeni ratom. 

Pokrenuli smo program za besplatne Viber Out pozive pomoću kojih korisnici mogu uspostaviti vezu s bilo kojim fiksnim ili mobilnim telefonskim brojem u 34 zemlje širom svijeta. Pozivi se također mogu ostvariti u situacijama povremene ili potpune nedostupnosti interneta u zemlji primaoca poziva – u situaciji kada su pozivi putem Viberovog standardnog servisa otežani, navode iz Vibera te dodaju kako su istovremeno prekinuli s reklamnim aktivnostima u Ukrajini i Rusiji kako bi bili sigurni da nitko neće profitirati od aktivnosti na našoj aplikaciji tijekom ovog vremena.

 

Također, organizirali su i četiri nova Viber kanala u zemljama s najvećim priljevom izbjeglica: Poljskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i Slovačkoj. Ističu kako je glavni cilj ovih komunikacijskih kanala da se putem njih dijele najvažnije informacije o registraciji, prihvatu, smještaju, prvoj pomoći i ostalim bitnim temama. Novi kanali za izbjeglice bit će uspostavljeni u još europskih zemalja. Viber kanalima za izbjeglice možete pristupiti putem donjih linkova

 

Na kraju, također želimo veoma jasno komunicirati da Viber ne dijeli i nikada neće s vladama dijeliti informacije o njihovim građanima i sadržaje njihovih razgovora. Sve privatne i grupne poruke i privatni pozivi na Viberu u potpunosti su šifrirani. Nitko, pa čak niti Viber ne može pročitati poruke niti čuti pozive. Zbog sigurnosti naših korisnika, povijest komunikacije se ne pohranjuje na Viberovim serverima. Samo korisnik može pristupiti povijesti svoje komunikacije putem svog osobnog uređaja.

 

Podržavamo besplatnu komunikaciju i pomažemo u širenju istinitih informacija, a vjerujemo da Viber pomaže ljudima diljem svijeta da ostanu u kontaktu s voljenima i imaju pristup jasnoj slici o događajima u svijetu oko njih, stoji u objavi iz Vibera. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti