Viber širi mogućnosti: Napravite grupni videopoziv za do 20 osoba

Viber će tako nuditi grupne videopozive za do 20 ljudi, grupne chatove do 250 osoba i grupne glasovne pozive do 20 osoba

Martina Čizmić | 13.05.2020. / 13:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Viber je najavio predstavljanje nove funkcionalnosti – grupnih videopoziva za do 20 osoba, s neograničenim vremenskim trajanjem. Kako su istaknuli iz Vibera, velik uspjeh grupnih glasovnih poziva, potaknuo ih je da aplikaciju dodatno obogate grupnim videopozivima, idealnim rješenjem za sve veću potrebu za video pozivima koji zamjenjuju sastanke uživo, bilo s obitelji i prijateljima ili poslovnim kolegama.

Zbog pridržavanja socijalne distance i postepenog privikavanja na nove obrasce ponašanja ljudi traže i nove načine grupnog okupljanja. Majstori chefovi koji drže tečajeve kuhanja, joga instruktori koji polaznike uče pravilnom disanju, svi koji imaju potrebu istovremeno vizualno komunicirati s više osoba trebaju i platformu za to. S Viberovim grupnim videopozivima, sve su ove aktivnosti izvedive putem same aplikacije, uz mogućnosti poput dijeljenja ekrana i video emitiranja za mobilne i desktop uređaje. Grupni videopozivi savršen su dodatak ostalim Viberovim funkcionalnostima, uključujući grupne chatove do 250 osoba i grupne glasovne pozive do 20 osoba.

Iz Vibera ističu kako su upravo grupni videopozivi pravo rješenje kako za obraćanje grupi sudionika tako i za njihovu međusobnu komunikaciju. Korisnici tako mogu izabrati jednog sudionika i njegov ili njen video prikačiti na svoj ekran tijekom poziva. Video će biti prikačen samo za njih. Korisnici tijekom poziva mogu isključiti svoj mikrofon ili kameru, kao i vidjeti jesu li isto učinili i drugi sudionici.

Iznimno nam je drago što našim korisnicima možemo ponuditi sudjelovanje u video pozivima do 20 ljudi, što uskoro namjeravamo i dodatno proširiti. Viber kao platforma ima važnu društvenu ulogu jer će nam jednostavnost video komunikacije odsad u životima igrati mnogo veću ulogu. Ovu smo funkcionalnost odlučili uvesti kako bismo korisnicima omogućili što vjerniju alternativu susretima uživo kada oni nisu mogući, pojasnio je Ofir Eyal, operativni direktor Vibera.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti