VIDEO Dobro vidite, ovo je trkaća kanta za smeće, ali ne bilo kakva, već najbrža na svijetu

Kante za smeće su, eto, ušle u klub vozila s troznamenkastim brzinama. To možemo zahvaliti jednom posve zadatku predanom jutjuberu.

Branimir Vorša | 29.04.2023. / 09:47

Najbrža kanta za smeće na svijetu
Najbrža kanta za smeće na svijetu (Foto: Chris Rollins/Youtube)

Jutjuber Chris Rollins dizajnirao je motoriziranu plastičnu kantu za smeće koja može postići brzinu od 100,8 kilometara na sat. Ako se pitate otkud mu je ideja za izgradnjom najbrže kante za smeće na svijetu pala na pamet, odgovor je jednostavan - već je postojao rekord za takvo vozilo. Rollins je stoga odlučio pokušati srušiti taj rekord.

Rollins je umalo i slomio vrat tijekom svojeg posljednjeg pokušaja postizanja nove rekordne brzine na stazi za utrke Redline Raceway. Naime, pogurao je svoju kantu za smeće malo izvan njezinih stvarnih mogućnosti pa se prevrnuo na stazi, srećom bez posljedica po sebe.

Rollins je pri izgradnji svoje trkaće kante za smeće imao na umu zapravo samo jednu stvar - brzinu. Za to mu je bio dovoljan motor s 12 konjskih snaga, no taj se motor nalazio u samoj kanti za smeće, a Rollins je zapravo sjedio na njemu. U njegovu "kokpitu" nalazio se i upravljač s vilicom i kotačem bicikla.

Kantino "vjetrobransko staklo" bila je pravokutna rupa ispod poklopca, dovoljna da Rollins zapravo samo viri kroz nju uz vrlo ograničen vidokrug. Ipak, Rollins je zbog položaja sjedenja u kanti mogao bez problema zatvoriti njezin poklopac iznad glave tijekom vožnje.

U priloženom videu možete pogledati kako je izgledao proces izgradnje trkaće kante za smeće, samo postavljanje rekorda, ali i nesreća na pisti, iz koje je Rollins, srećom, izašao bez ijedne ogrebotine.

Izvor: The Drive

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti