VIDEO Pogledajte ovaj film apokalipse koji je napravljen uz pomoć umjetne inteligencije i probajte NE ostati bez teksta

Kad pogledajte ovaj kratki film apokalipse, koji je napravljen uz pomoć umjetne inteligencije, kladimo se da se nećete moći oteti dojmu da je barem dio tog scenarija itekako zamisliv.

Branimir Vorša | 20.05.2023. / 09:00

Izvanzemaljci na Zemlji
Izvanzemaljci na Zemlji (Foto: Hashem Al-Ghaili/Facebook)

Svi znamo kako izgledaju holivudski blockbuster filmovi apokalipse, no sad imamo i jedan kratak uvid u to kako umjetna inteligencija pod režiserskom palicom čovjeka dočarava apokalipsu čovječanstva. Riječ je o 10 minuta kratkom filmu pod nazivom "Last Stand".

Piča počinje donekle poznato, poput već spomenutih holivudskih blockbuster filmova. Izvanzemaljski brodovi su stigli na Zemlju i oko nje. Svijetom je zavladao strah i neizvjesnost, a svjetski političari isprva čine sve da umire čovječanstvo i da drže glave hladnima.

No, onda na scenu nastupa Vladimir Putin, koji optužuje SAD da su svojim napadima na NLO-e i rušenjem istih praktički pozvali naprednu izvanzemaljsku civilizaaciju na kućni prag čovječanstva te tako doveli Zemlju u izravnu opasnost. Kreće iz realnog života svima naama dobro poznato političko previranje, optužbe te na koncu i prijetnje.

Rusija, zaajendo s Kinom i Indijom, kreće u utrku s SAD-om i NATO-om u tome tko će prvi ostvariti prvi kontakt s izvanzemaljcima. Putin tvrdi da će sve što doznaju traansparentno podijeliti s ostaatkom svijeta, no američki predsjednik Joe Biden podiže uloge i okuplja NATO, pozivajući se na ugrozu američke i globalne sigurnosti.

U tajnosti, SAD i saveznici lansiraju dvije SpaceX rakete prema glavnom svemirskom brodu izvanzemaljaca, no isto čine i Rusi u Sojuz letjelicama. Rusija upozorava SAD da će ih spriječiti u pokušaaju da prvi stignu do izvanzemaljaca te optužuje SAD i NATO da gomilaju nuklearno oružje u orbiti. Biden optužbe odbacuje i odbrojavanje do prvog kontakta počinje.

Amerikanci u Dragon letjelicama prednjače, no ruski Sojuzi su im za petama. Rusi šalju upozorenje. Šalju i posljednje upozorenje, no Aamerikanci ne posustaju. Iz Sojuza je lansiran projektil, nastaje pomutnja i tajac, a sve kulminira eksplozijom na samom ulazu u matični brod izvanzemaljaca.

U tišini Zemljine orbite, straatosferu paraju tragovi interkntinentalnih balističkih projektila. Nuklearni armagedon na Zemlji je počeo. Biden poziva građane SAD-a da ne napuštaju nuklearne bunkere uz poruku da je u tijeku Operacija "Gnjev" prema svim zemljama koje su upletene u masakr američke delegacije izvanzemaljcima...

A onda slijedi epilog, no kakav epilog, e to nećemo otkriti ovdje u tekstu, već ćemo vam prepustiti da pogledate sami.

Važno je napomenuti da sve što se može vidjeti u 10-minutnom kratkom filmu nema veze sa stvarnošću i sve je kreacija umjetne inteligencije, u režiji Hashemaa Al-Ghailija. No, iako je riječ o čistoj fikciji, ne možemo se oteti dojmu da je scenarij koji je ponuđen, doist ai zamisliv, s izvanzemaljcima ili ne.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti