Vidjeli ste zgodan video na YouTubeu, ali ne razumijete jezik kojim govore? To više neće biti problem

Kako ističu iz YouTubea, nadaju se da će to omogućiti kreatorima kojima engleski nije prvi jezik ili ga ne govore dovoljno dobro, da dopru do većeg broja gledatelja na platformi.

Martina Čizmić | 24.06.2023. / 11:54

YouTube (Foto: Afp)

 YouTube priprema novi alat temeljen na umjetnoj tehnologiji koji bi korisnicima trebao pomoći da brzo i jednostavno prevedu svoja videa na strane jezike. Točnije, omogućit će korisnicima da slušaju video u jeziku koji razumiju.

Radi se o alatu YouTube Aloud, koji će biti integriran u samu platformu i koji će omogućiti audio prijevod različitih sadržaja na platformi, čak i onih koji se odvijaju uživo.

Aloud je alat temeljen na umjetnoj inteligenciji koji je razvijen u Googleovom inkubatoru, Area 120, a trenutno je u fazi testiranja. Kreatori koji se prijave za testiranje, moći će "sinkronizirati" svoja videa na različite jezike. Trenutno su dostupni engleski, portugalski i španjolski, no navodno bi ponuda trebala biti puno šira.

Kako Aloud zapravo funkcionira? Transkribira video za kreatore, koji ga onda mogu pregledati i eventualno urediti. Nakon toga, alat sam stvara sinkronizaciju, koju kreatori mogu uploadati zajedno s videom na svoj kanal.

Kako ističu iz YouTubea, nadaju se da će to omogućiti kreatorima kojima engleski nije prvi jezik ili ga ne govore dovoljno dobro, da dopru do većeg broja gledatelja na platformi.

Naravno, YouTube će i dalje zadržati opciju ubacivanja automatskih titlova, pa ako ne želite slušati, uvijek možete pročitati o čemu se radi u videu. A kako Aloud zapravo izgleda u praksi možete pogledati na službenom videu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti