Virtualne ulaznice za sportska događanja u virtualnoj stvarnosti

Praćenje sportskih događaja u virtualnoj stvarnosti pruža navijačima jedinstveno iskustvo.

Martina Čizmić | 21.06.2017. / 18:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kad je Intel predstavio mogućnost gledanja baseball utakmice u virtualnoj stvarnosti, obožavatelji tog sporta u SAD-u s oduševljenjem su prihvatili tu ponudu. Navijači u virtualnoj stvarnosti mogu promatrati utakmicu iz drugačijih kutova no što bi to mogli da su na stadionu ili uz televizor. Mogu mijenjati kutove gledanja ili se jednostavno prepustiti da im "redatelj" odabere najbolje kutove.

Ovo jedinstveno iskustvo predstavljeno je u sklopu Intel True VR aplikacije, a u Intelu već razmišljaju o sljedećem koraku - virtualnim ulaznicama.

"Virtualne ulaznice nešto su što nas posebno uzbuđuje jer to znači da možemo obožavateljima ponuditi nešto novo, ali i osigurati prihod nositeljima prava", istaknuo je direktor Intel Sports Group, David Aufhauser.

Virtualne ulaznice će su dostupne obožavateljima koji žele pratiti utakmice NCAA. Oni koji se odluče platiti 2,99 dolara (20 kuna) za utakmicu ili 7,99 dolara (nešto više od 50 kuna) za svih šest utakmica turnira, mogu birati između šest različitih kutova gledanja ili prepustiti produkciji da režira utakmicu samo za njih.

"To su bile prve virtualne ulaznice prodane za neki sportski događaja", istaknuo je Aufhauser.

Za razliku od utakmica NCAA, MLB utakmice su besplatne ove sezone i uključuju tri do pet različitih kutova gledanja. Ako ovakav način praćenja utakmica izazove interes među obožavateljima, u Intelu su uvjereni da bi virtualno praćenje utakmica moglo postati novi trend.

"Neke momčadi imaju stotine milijuna obožavatelja diljem svijeta. I ako tim ljudima možete ponuditi jedinstveni doživljaj koji je potpuno drugačiji od onoga koji im se nudi, naići ćete na okorjele obožavatelje koji su spremni to i platiti. To je nevjerojatna mogućnost za navijače, ali i za klubove i nositelje prava prijenosa", dodaje Aufhauser.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti