Virtualno posjetite PMF i upoznajte sve čari prirodoslovlja, matematike, računarstva i geografije

"Dan i noć na PMF-u" 2021. će biti organiziran u sedam velikih cjelina, s više od 20 predavanja i više od 30 radionica.

Martina Čizmić | 16.03.2021. / 08:51

STEM, ilustracija (Foto: Getty Images)

 Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira, već tradicionalnu, manifestaciju "Dan i noć na PMF-u". Manifestacija će se, zbog epidemioloških uvjeta, ove godine održati u virtualnom obliku u petak, 26. ožujka 2021. na mrežnoj stranici https://daninoc.pmf.unizg.hr/.

Kako ističu iz PMF-a, glavni je cilj manifestacije promicanje prirodoslovlja, matematike i računarstva te geografije (tzv. STEM područja) najširoj javnosti, posebice djeci predškolskog uzrasta te učenicima osnovnih i srednjih škola.

Želja nam je potaknuti što veći broj učenika za odabir studija i karijere u ovim područjima djelatnosti. Tema ovogodišnje manifestacije su olimpijske igre, ističu iz PMF-a.

"Dan i noć na PMF-u" 2021. će biti organiziran u sedam velikih cjelina, slijedeći organizacijsku strukturu Fakulteta kroz sedam Odsjeka: Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike. Svaka od navedenih cjelina ima višegodišnju tradiciju kao samostalno događanje.

Zainteresirani će moći poslušati zanimljiva znanstveno-popularna predavanja, sudjelovati u interaktivnim radionicama te virtualnim šetnjama i izložbama. Tijekom dana održat će se više od 20 različitih predavanja i više od 30 različitih radionica za sve uzraste. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti