Vivaldi: Brz i funkcionalan internet preglednik koji bi mogao ugroziti Chrome i Mozillu

Prva verzija novog preglednika nudi puno opcija zbog kojih ga je vrijedno isprobati...

Monika Nožić Monika Nožinić | 07.04.2016. / 14:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na internet scenu stigao je novi internet preglednik pod nazivom Vivaldi. Ovaj browser djelo je osnivača i nekadašnjeg generalnog direktora Opere, a namijenjen je naprednijim korisnicima, kao i ljudima koji vole imati potpunu kontrolu dok surfaju internetom.

Vivaldi je najavljen još prije godinu dana i od tada je bio u javnoj beta fazi, a nakon nekoliko milijuna preuzimanja, verzija 1.0 sada je prva službena verzija dostupna svima.

Ovaj preglednik dolazi s velikim brojem postavki i mogućnosti za prilagođavanje, a među opcijama su, između ostalih, spajanje sličnih tabova u jedan, pomicanje mjesta na kojem će se prikazivati otvoreni tabovi, ugrađen alat za podsjetnik, gomila prečaca i dr...

Vivaldi je vrlo ugodan oku jer će automatski prilagođavati boje ovisno o stranici koja je otvorena. Naravno, ovu je opciju moguće isključiti ako vam se ne sviđa.

Prednost Vivaldija u odnosu na Chrome, Firefox i druge preglednike je to što gomilu stvari možete odmah promijeniti i prilagoditi sebi, bez potrebe za instaliranjem dodatnih ekstenzija.

Još jedna od prednosti je i podržavanje većine Chrome ekstenzija.

Teško je reći hoće li Vivaldi uspjeti ugroziti popularnost Chromea i Mozille, ali prva verzija ovog browsera zaista nudi puno opcija zbog kojih ga je vrijedno isprobati.

Vivaldi internet preglednik možete preuzeti ovdje.

Pogledajte kako izgleda i funkcionira Vivaldi:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti