Vivo predstavio svoj novi pametni telefon koji snima u kinematografskom stilu

Vivo je s X80 Pro naglasak stavio na kameru koja može snimati gotovo poput filmske.

Martina Čizmić | 15.06.2022. / 16:41

Vivo X80 Pro (Foto: Vivo)

Vivo je službeno predstavio X80 Pro 5G, kako su istaknuli "novu generaciju flagship pametnog telefona za europsko tržište" koji je zajednički projektirao s tvrtkom ZEISS. Novi X80 Pro naglasak stavlja na savršeno korisničko iskustvo u fotografiji i videografiji.

X80 Pro pokazuje stalnu težnju tvrtke vivo za inovacijama usmjerenim prema korisniku i vrhunskoj tehnologiji mobilnog snimanja. U uspješnoj suradnji s tvrtkom ZEISS, globalnim liderom u optici i optoelektronici, iznova pružamo izvrsna iskustva za korisnike kojima mogu zabilježiti uspomene i stvoriti kvalitetne fotografije i videozapise s više dinamike i perspektive, istaknuo je Dušan Kuzmanović, direktor prodaje u regionalnom predstavništvu tvrtke vivo.

Kako je istaknuto na predstavljanju, vivo X80 Pro po prvi put nudi mogućnost snimanja u kinematografskom stilu. Nova ZEISS Cinematic Video Bokeh značajka stvara ovalni bokeh u filmskom standardnom omjeru 2.39:1, omogućavajući efekt širokokutnog kinematografskog objektiva. Bokeh efekt varira kako bi odgovarao žarišnoj duljini, otvoru blende i udaljenosti snimanja, a u običnom kadru 16:9 bokeh kuglice su okrugle.

Uz to, tu je i ZEISS Cinematic Style Bokeh, dodan značajki ZEISS Superb Portrait kako bi korisnici mogli rekreirati klasičnu holivudsku estetiku dodavanjem filmskog bokeh efekta s omjerom širine zaslona od 2.39:1, u kombinaciji s umjetničkim dugim ovalnim bokeh objektivom, sličnim ZEISS Cinematic Video Bokeh. Ukupni dojam, ističu u vivu, može se poboljšati i s vivo algoritmom za simulaciju kinematografskog objektiva i tehnologijom dubinske oštrine s dvije kamere koja kombinira renderiranje i obradu odbljeska. Prepoznavanjem istaknutih točaka identificira se najsvjetlija točka na slici i mogu se stvoriti umjetnički plavi svjetlosni tragovi, slični plavoj crti u kino objektivima.Uz pomoć AI Perception Engine, ZEISS Natural Color može reproducirati prirodne boje i automatski optimizirati i točnu ekspoziciju i ravnotežu balansa bijele boje.

Posebna je pozornost posvećena snimanju noćnih fotografija sa ZEISS Superb Night Camera. X80 Pro tako podržava XDR Photo koji može poboljšati jasnoću fotografija s pozadinskim osvjetljenjem, ali i optimizirati mogućnosti zaslona isticanjem kontrastnih tonova na fotografijama.

Vivo X80 Pro (Foto: Vivo)

Zanimljivo, stražnje kamere X80 Pro imaju ZEISS T* premazom, koji poboljšava prijenos svjetlosti i pomaže u smanjenju refleksije svjetlosti kao što su odbljesak i efekt sjenčanja.

X80 Pro ima prednju kameru od 32 MP i stražnji sustav s četiri kamere koji se sastoji od: ultra-senzorske kamere od 50 MP s GNV senzorom i optičkom stabilizacijom slike (OIS), širokokutne kamere od 48 MP, gimbal portretne kamere od 12 MP i periskopske kamere od 8 MP. Gimbal portretna kamera od 12 MP omogućuje poboljšanje i stabilnost videa, dok glavna kamera X80 Pro uključuje i isključivo prilagođeni 'ultra-senzorski' GNV senzor za optimizaciju refleksivnosti.

Opremljen je najnovijom inačicom vivo čipa za obradu fotografije, vivo V1+,  s ugrađenim sustavom umjetne inteligencije za vizualno poboljšanje na profesionalnoj razini. Značajka AI Video Enhancement omogućuje automatsko prepoznavanje pravog načina rada za svjetlosne uvjete, dok Camera Panning ima tehnologiju praćenja pokreta, koja može smanjiti zamućenje pokreta uzrokovano drhtavim rukama. 

X80 Pro konfiguriran je sa Snapdragonom 8 Gen 1 te je opremljen poboljšanim LPDDR5 i poboljšanim UFS3.1 za visoku brzinu rada i pohrane podataka. Ima veliku komoru za vodeno hlađenje, koja omogućuje maksimalnu rashladnu površinu, što pomaže u održavanju stabilnosti pri korištenju značajki visokih performansi kao što su grafički zahtjevne igre ili snimanje videozapisa.

Podržava FlashCharge od 80 W i bežični FlashCharge od 50 W s velikom baterijom od 4700 mAh. Ima novi 3D ultrazvučni veliki senzor otiska prsta, koji omogućava brzo oključavanje za samo 0,2 sekunde.

Prema trenutno dostupnim informacijama, Vivo X80 Pro bit će dostupan u Europi od srpnja, po predloženoj cijeni od 1199 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti