Vizija Stevea Jobsa uskoro će postati realnost

Uskoro će biti dovršen jedan od posljednjih projekata na kojem je radio Steve Jobs, novo Appleovo sjedište koje izgledom podsjeća na svemirski brod

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.07.2016. / 08:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Matthew Roberts s bespilotnom letjelicom mjesecima prati i snima napredak izgradnje budućeg sjedišta Applea kojeg su mnogi prozvali svemirskim brodom. Ova velika futuristička građevina jedan je od posljednjih projekata na kojem je radio Steve Jobs i trebala bi biti dovršena početkom sljedeće godine, kada bi se u nju trebalo useliti oko 14 tisuća zaposlenika ove kompanije. Posljednji video pokazuje da je glavna zgrada skoro pa gotova te se na njoj postavljaju veliki solarni paneli koji bi trebali osigurati oko 75 posto njenih energetskih potreba, a uskoro će biti dovršen i veliki fitness centar namijenjen zaposlenicima kompanije.

Unutar kampusa nalazi se i zgrada namijenjena za istraživanje i razvoj u kojoj će Appleovi inženjeri raditi na novim modelima iPhonea, tableta, satova i vjerojatno na električnom automobilu o kojem u posljednje vrijeme čitamo sve više glasina te velika garaža koja će moći primiti čak jedanaest tisuća automobila. Iako je do useljenja ostalo još dosta posla, najveći i najteži dio radova već je obavljen te bi Apple sljedeću konferenciju za developere (WWDC) koja se održava tijekom lipnja mogao održati upravo u posebnom auditoriju unutar ovog kampusa. Također, već neko vrijeme internetom kruže glasine o velikim promjenama i novitetima koje bi trebao donijeti model iPhonea kojeg će predstaviti sljedeće godine te bi i taj model mogli predstaviti u novom kampusu.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti