VLC se vraća na iOS

VLC se vraća na iPhone i iPad nakon dugog izbivanja sa iOS platforme.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 28.02.2015. / 20:13

VLC se vraća na iOS

Jučer je bio važan dan za VLC, po mnogima najkvalitetniji video player dostupan online. VLC se vraća na iPhone i iPad nakon dugog izbivanja sa iOS platforme. Isto tako player će biti dostupan i na drugim platformama kao što su Windows phone, Windows RT i Android TV.

Prva, ne "beta" verzija VLC-a  stiže na android već danas, te se danas očekuje i update za Windows mobile i iOS.
Svi najavljeni updateovi dolaze sa novim značajkama. Jedna od važnijih je ta da player sad ima automatski autorotation, što znači da player sam može prepoznati da li je format slike i pozicija iste prilagođena gledatelju.

Android aplikacija dobiva vizualni update kako bi bolje pratila smjernice Googleovog materijalnog dizajna, a OS X app je bolje prilagođen Yosemite-u i njegovom stilu.

"Jako smo zadovoljni sa povratkom na iOS platformu i sa poboljšanjima za ostale platforme" ističe Jean-Baptiste Kempf, CEO VLC-a te dodaje "prebacivanje VLC sa desktop na mobilne platforme bio je zaista teški posao ali odradili smo ga sjajno i to je razlog za zadovoljstvo".

Uglavnom, od danas pa nadalje, nebitno koju  platformu koristili, slobodni ste da sudjelujete u zabavi i reprodukciji neobičnih video formata.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti