Vrijednost aplikacije Yo procijenjena na 10 milijuna dolara

Nitko nije smatrao da će najobičnija, najjednostavnija i prema nekima “glupa” aplikacija doseći ovakve brojke.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 13.07.2014. / 10:07

Vrijednost aplikacije Yo procijenjena na 10 milijuna dolara

Nitko nije smatrao da će najobičnija, najjednostavnija i prema nekima “glupa” aplikacija doseći ovakve brojke. 

Prije nekoliko dana Yo je dosegao 2 milijuna korisnika, a sada je aplikacija koja omogućuje korisnicima samo slanje poruke “Yo” procijenjena na nešto manju vrijednost od 10 milijuna dolara, što je naravno veliki uspjeh za aplikaciju staru nešto više od mjesec dana. 

Yo je vrlo brzo zaokupio pažnju medija i očito investitora koji su uložili 1.5 milijuna dolara. Moshe Hogeg, čija je ideja bila napraviti jednostavan servis kojim će moći svom osobnom asistentu poslati jednostavnu poruku kako bi dao do znanja da ju nešto treba, također ima kompaniju koja se bavi dijeljenjem fotografija a koju je financijski poduprlo i Leonardo DiCaprio.  

“Pametni ljudi žele uskočiti, i zaista ih želimo uz sebe. Yo ima puno potencijala. Primjena je vrlo široka.” ističe Hogeg. 

Iako je aplikacija ispala sa top 10 na App Storeu, to ne sprječava i daljnji rast brojka, pa su tako osim 2 milijuna korisnika zabilježili i 2000 novih developera koji pokušavaju napraviti nešto kreativno s njihovim API-em. 

Činjenica je da živimo u svijetu gdje jednostavne stvari prolaze, pa je tako dobar primjeri i zdjela salate na Kickstarteru koja je trenutno prikupila skoro 50.000 dolara s skoro 6000 podupiratelja. Važno je imati dobru ideju, a ne kompleksnu ideju.

Izvor Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti