Vrlo jeftin, a opet dobar S9 pametni sat [RECENZIJA]

U našu redakciju nedavno je stigao novi nisko budžetni pametni sat S9 koji slovi kao ‘modni dodatak’.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 30.03.2017. / 20:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

No.1 odlučio je na tržište plasirati još jedan pametni sat, ovaj puta model S9 koji odiše modernijim dizajnom, robusnošću i funkcionalnošću. Ono što je prednost ovog sata naspram drugih jest to što za cijenu od 38 dolara nudi solidno dizajniran uređaj koji uz to nudi i pregršt osnovnih funkcija, pa krenimo redom.

Dizajn

Poznato je da se na pametne satove gleda kao na modne dodatke, stoga je vrlo važno da uređaj izgleda moderno, što S9 dokazuje odmah na prvi pogled. Bez previše nepotrebnih dodataka, S9 zaista izgleda vrlo pristojno usprkos niskoj cijeni. Sam uređaj ‘pod rukom’ također pokazuje kvalitetu, što obično nije slučaj kod uređaja s ovako niskom cijenom. Remen koji dolazi s uređajem, također je vrlo kvalitetan i dobro sjeda na zglob ruke. Možda su mali minus dva gumba koji strše s desne strane uređaja.

Funkcionalnost

Za razliku od prijašnjih modela, S9 nudi i nešto više funkcija. Osim osnovnih stvari poput mjerenja koraka, otkucaja srca (S9 ima drugu generaciju senzora), podsjetnika za sjedenje, monitora spavanja, S9 nudi i pregled potrošnje kalorija, te prikazuje obavijesti od Facebooka, Twittera, Skypea, SMS-a, te ostalih aplikacija nakon što se spojite Bluetoothom na mobilni uređaj. Novost je i što S9 dolazi s NFC čipom koji možete koristiti za razno razne stvari.

Izrađen od nehrđajućeg čelika, ovaj uređaj nudi i pregršt tzv. ‘watch facea’ odnosno izgleda samog sata, pa tako osim nekoliko zadanih koji dolaze sa satom, No.1 nudi i cijeli asortiman raznih dizajna koji možete preuzeti na njihovoj stranici watchfaceup.com, njih preko 300. Kako se instaliraju novi ‘watch face’ možete potražiti na istom linku (trenutno dostupno samo za Android uređaje)

Iako se ovaj uređaj ne može uspoređivati s pametni satovima s Android Wear operativnim sustavom, koji No.1 nudi u ponudi — poput D7, cijena od 38 dolara je itekako prihvatljiva ako želite imati sat koji vam može biti tzv. produžena ruka. Na uređaj se vrlo lagano priviknuti i ne treba dugo vremena da se pohvataju osnovne stvar, a vjerujem da ćete htjeti vidjeti koliko koraka prođete dnevno i koliko kalorija potrošite.

Sve te podatke i još mnogo toga učitava se preko aplikacije za iOS ili Android uređaje, a uparivanje se vrši preko Bluetootha na vrlo jednostavan način.

Zaključak

Prvi dojam je odličan, a iznenadili smo se da sat uživo izgleda čak i bolje nego na slikama, gdje izgleda suviše ispolirano. Dimenzija je taman za prosječnu ruku i dobro izgleda na njoj, što znači da sat nije niti premalen niti prevelik. Uređaj dobro leži na ruci i zaista dobro izgleda. Ako vam treba nekakav pametni sat s osnovnim funkcijama, mislim da ne trebate dalje tražiti, ovo je uređaj za vas.

U nastavku možete pogledati i odličnu video recenziju koja će vam dati dojam o izgledu samog sata.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti