Na društvenim mrežama pojavio se video u kojem se može vidjeti britanski borbeni zrakoplov američke proizvodnje F-35 kako pada u more nakon što nije uspio poletjeti s britanskog nosača zrakoplova HMS Queen Elizabeth. Do incidenta je navodno došlo zbog ljudske pogreške, prenose britanski mediji.

Sam incident dogodio se još 17. studenoga, ali video je u javnost procurio tek u ponedjeljak ovog tjedna.

Na snimci se može vidjeti kako F-35 ubrzava niz poletnu rampu, no očito nije postigao dovoljnu brzinu za uzlet, pa se pilot katapultirao iz zrakoplova, dok je sam zrakoplov završio u Mediteranskom moru. Pilot je prošao bez ozljeda.

Britanski The Sun piše da se borbeni zrakoplov srušio vjerojatno zbog toga što je plastični pokrivač za kišu kroz usisnik zrakoplova završio u motoru nakon što ga je netko od posade broda nemarno ostavio na poletnoj rampi. The Sun se poziva na neimenovane izvore, koji su im rekli da je za gubitak skupocjenog borbenog zrakoplova kriva ljudska pogreška i loš nadzor.

Telegraph pak prenosi da britanske vlasti još uvijek nisu pronašle potonuli zrakoplov jer je vjerojatno u vodi još "preletio" određenu udaljenost.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju