Vrućim razgovorom s Tomislavom Carem završen drugi Job Fair Meetup na FER-u

Zadnji dan drugog Job Fair Meetupa obilježila su poduzeća iz područja ugradbenih sustava te razvoja web i mobilnih aplikacija.

Martina Čizmić | 18.05.2021. / 12:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Drugi Job Fair Meetup je još jednom okupio vrhunska tehnološka poduzeća na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te u Klubu studenata elektrotehnike, 14. svibnja 2021. godine. Studenti su imali priliku pratiti talkove i hot talk putem platforme Zoom, dok su se radionice održale uživo u učionicama FER-a.

Na zadnjem danu Job Fair Meetupa, radionice na FER-u su bile usmjerene na obradu sigurnosnih incidenata i demo aplikacija. Iz CARNET-a su pokazali stvarni primjer obrade i analize računalno-sigurnosnog incidenta. Poduzeću Rimac Automobili, na radionici Softverski ekosustav Rimca, glavni cilj je bio prikazati studentima način razvoja softvera, u kojim proizvodima se koristi i generalno dati jasniju sliku o tehnologijama koje koriste u Rimac Automobilima. Ključni savjet koji žele prenijeti studentima je: „Neka prate svoje snove i rade ono što ih zanima“.

Talkovi su započeli s poduzećem Medtronic koje je u dinamičnoj prezentaciji prokazalo visokotehnološke medicinske uređaje i njihovu svakodnevnu upotrebu. Iz poduzeća Xylon su dali uvid u promjenjivo tržište automobilske elektronike, a iz poduzeća ByteLab pokazali su kako se razvijaju IoT uređaji. Nadalje, GlobalLogic se dotaknuo područja digitalne transformacije u vidu uvođenja mikro-servisno orijentirane arhitekture. Za kraj prvog bloka talkova je poduzeće SofaScore otvorilo područje o razvoju web i mobilnih aplikacija koje je ujedno i obilježilo drugi blok talkova!

Pauza između talkova je dobila ljuti okus! Održao se dugo iščekivani hot talk u kojem je sudjelovao Tomislav Car iz Infinuma! Vrlo izazovni intervju, odgovaranje na formalna i neformalna pitanja uz konzumaciju ljutih kolačića koji su svakim pitanjem postajali sve ljući. Hot talk je omogućio prijatelj Meetupa, Volim ljuto, koji je osigurao da sočna pitanja budu u skladu s ljutinom kolačića!

Postavljalo se pitanje: „Može li Tomislav oboriti rekord od 69 bodova prošlogodišnjeg sudionika Luke Arbusa?“ Bilo je gusto do samog kraja, ali Tomislav je ipak postao novim rekorderom hot talka sa 70 bodova, bez ijednog gutljaja mlijeka zbog čega nije dobio niti jedan negativan bod! Za kraj svog intervjua, Tomislav je istaknuo važnost i korisnost Job Fair Meetupa: „Job Fair Meetup je super. Stvarno daje mladima mogućnost da se što više kreću u ovim vodama. Oni na ovaj način mogu saznati koja su naša očekivanja, ali i nama je jednako važno da i mi shvatimo što mladi žele.“

Zadnju rundu talkova na drugom Job Fair Meetupu je započeo Greyp Bikes koji je napravio preokret u biciklističkoj industriji sa svojim prvim modelom na tržištu – G6-icom! Još preokreta je donio i Trikoder sa savjetima kako iskoristiti zaokrete u karijeri i postati uspješnim! Iz Infinuma su ispričali karijerni put od studenta FER-a do Android Team Leada! Zadnji talk s kojim je zatvoren drugi Job Fair Meetup je održao Photomath iz kojeg su dali uvid u pozadinu njihove istoimene aplikacije za podučavanje matematike koja se bazira na umjetnoj inteligenciji. S temom o aplikaciji koja je znana svim studentima još od srednjih škola je definitivno bilo odlično završiti još jedan uspješan Job Fair Meetup!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti