WESPA Spaces započinje investicijski ciklus izdavanjem tokena

WESPA Spaces prikuplja kapital za širenje izdavanjem tokena koristeći AMPnet platformu. U kampanji dugoj četiri mjeseca ulagačima je na raspolaganju 10 posto udjela u poslovanju kompanije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.09.2021. / 11:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WESPA Spaces, najveći regionalni coworking prostor u regiji započinje s investicijskim ciklusom u kojem je cilj prikupiti 300 tisuća eura kapitala za daljnje širenje vlastitih kapaciteta, ubrzani rast i dodatna zapošljavanja. Za novo investicijsko razdoblje koristit će tehnologiju domaće kompanije AMPnet preko koje će zainteresiranima biti dostupno 10 posto udjela u poslovanju kompanije.

Specifičnost ove četveromjesečne investicijske runde je što će se putem AMPnetove platforme provoditi tokenizacija. Udjeli domaće kompanije tako će kroz tokene biti dostupni širem krugu ulagača, za razliku od prije kada su ovakve investicije u pravilu bile rezervirane isključivo za “velike igrače”. Sva aktivnost bit će transparentno zabilježena na blockchainu, uz smanjenje administrativnih i birokratskih prepreka.

Prednosti tokenizacije su što nudi brojne pogodnosti u odnosu na klasično prikupljanje kapitala, pri čemu je najveća prednost upravo skraćivanje dugotrajnosti procesa te lakše trgovanje tokenima, komentirao je Mislav Javor iz AMPneta, dodavši kako njegova tvrtka svim klijentima nudi podršku tijekom cijelog procesa tokenizacije. Klijenti putem AMPneta mogu uštedjeti vrijeme i novac te se usmjeriti kampanju, projekte i ulagače, naglasio je Javor.

Prilikom najave investicijskog ciklusa Amir Babović, suosnivač WESPA Spacesa, rekao je kako se njihov koncept dijeljenog radnog prostora oslanja na zajednicu kao pokretača inovacije, a tokenizacijom vlasništa omogućit će zajednici da sudjeluju u rastu. Želimo biti integralni dio spomenute inovacije kroz aktivaciju mreže partnera i firmi koje dijele slične vrijednosti i tržišnu ambiciju. Upravo zbog toga smo izabrali AMPnet, s kojim smo i do sada odlično surađivali, kao platformu za tokenizaciju, kaže Babović.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti