Jan Koum na MWC u Barceloni objavio je neke novitete glede aplikacije koja je od nedavno u vlasništvu Facebooka za 16 milijardi dolara.

Kako ističe Koum, WhatsApp će u sljedećem tromjesečju biti bogatiji za još jednu značajku — audio pozivi. Kako se nagađa, obavljanje poziva će biti besplatno baš kao i slanje SMS poruka, no aplikacija bi mogla zadržati svoju cijenu od 0.99 dolara godišnje.

Također, Koum je objavio i nove brojke korisnika, pa je tako poznato da WhatsApp koristi 465 milijuna korisnika, od čega 330 milijuna na dnevnoj bazi, što je 15 milijuna više nego što je to bilo prije tjedan dana kad je objavljena akvizicija kompanije.

KakaoTalk, kao konkurent WhatsAppu, od ukupno 130 milijuna korisnika, samo u Koreji ima njih 55 milijuna, te je popularniji od Facebookove SMS platforme. Koum je istaknuo kako će WhatsApp rasti u cijelom svijetu “uključujući i Koreju”, što je jedan od razloga zašto je Facebook kupio ovaj servis.

“I dalje ćemo se fokusirati na jednostavnost”, istaknuo je Koum te dodao kako će glasovni pozivi biti dostupni prvo za iOS i Android platformu, a kasnije i za Nokia i BlackBerry uređaje. Na ostaje nepoznanica, hoćemo li vidjeti promjenu u konceptu zarade WhatsAppa nakon što je kompanija postala imovina Facebooka.

Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Izvor TechCrunch

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju