Wii U proglašen neuspješnim: Nintendo najavio povlačenje konzole

Stručnjaci smatraju kako je Wii U neuspješan najviše zbog naziva koji kupcima nije odavao dojam kako se radi o novom uređaju.

Monika Nožić Monika Nožinić | 03.11.2016. / 08:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Nintendo najavila je povlačenje Wii U igraće konzole i prestanak njene proizvodnje, s obzirom na to da je njena prodaja drastično u padu u odnosu na Wii konzolu.

Wii U konzola prodana je u tek 14 milijuna primjeraka, za razliku od Wii konzole koja je prodana u skoro 100 milijuna primjeraka. Ovi brojevi nemaju nikakve veze s tim što je Wii predstavljao uspjeh "bez presedana", posebno u odnosu na ostale igraće konzole pa je tako Nintendo 64 prodan u tek 32 milijuna primjeraka, a GameCube u 21 milijun.

Iako je GameCube već u početku ocijenjen kao neuspješan, ipak je prodajom uspio nadmašiti i Wii U, koji je lansiran 2012. godine i koji se pojavio sa dvije kontrolne konzole u obliku tableta te je nudio ugođaj visoke rezolucije za dva igrača.

Stručnjaci smatraju kako je Wii U konzola neuspješna najviše zbog naziva koji kupcima nije odavao dojam kako se radi o novom uređaju. Marketing je zbunjivao, a upute za korištenje GamePad kontrola uopće nisu ništa objašnjavale.

Wii U je imao puno manje potencijala od Playstationa 4 i Xbox One konzola, a jedan od najvjerojatnijih uzroka neuspjeha Wii U je taj što nije lansiran zajedno s ekskluzivnim novim igrama.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti