Windows 10 instaliran na 300 milijuna uređaja

Besplatna nadogradnja na nove Windowse moguća je do kraja srpnja, nakon čega će se za 'desetku' trebati platiti 119 dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.05.2016. / 10:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon velikih kritika Windowsa 8 koji nije oduševio korisnike osobnih računala, Microsoft je sredinom prošle godine predstavio novu verziju ovog operativnog sustava u kojem su, na temelju informacija korisnika, ispravili većinu stvari na koje su se vlasnici računala s 'osmicom' tužili. Windows 10 brzo je postao popularan među korisnicima – dijelom iz razloga što je donio željena poboljšanja, a dijelom iz razloga što je tijekom prve godine nadogradnja na ovu verziju besplatna. Iz Microsofta su u ožujku objavili kako je broj korisnika nove verzije Windowsa dosegao 270 milijuna, a ovog su tjedna objavili nove informacije te su se pohvalili kako je danas Windows 10 instaliran na 300 milijuna uređaja.

Broj korisnika ove verzije operativnog sustava za računala puno je veći u odnosu na isto vrijeme nakon predstavljanja Windowsa 7 i 8, a treba napomenuti kako se brojke o broju uređaja koje pokreće Windows 10 ne odnose samo na stolna i prijenosna računala, već i na tablete, pametne telefone i Xbox One konzolu. Još prošle godine iz ove su kompanije objavili ambiciozan plan kako očekuju da će Windows 10 pokretati čak milijardu uređaja nakon samo dvije do tri godine, a ako se ovakav tempo povećanja broja korisnika, tj. uređaja nastavi, to će biti teoretski moguće u roku od tri godine. Ipak, treba napomenuti kako nadogradnja na Windows 10, kako je to ranije i najavljeno, neće biti stalno besplatna te će svi koji nakon 29. srpnja namjeravaju nadograditi svoje računalo s ovom verzijom Windowsa morati platiti 119 dolara.  

Izvor: TechSpot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti