Windows 10 Mobile, naziv za mobilnu inačicu nadolazećeg OS-a

Već prvim navodima u javnosti od kako je Microsoft istaknuo kako radi na novoj generaciji Windowsa, počela se podizati velika zainteresiranost.

Zimo Zimo Nino Krstačić | 14.05.2015. / 10:38

Windows 10 Mobile, naziv za mobilnu inačicu nadolazećeg OS-a

Već prvim navodima u javnosti od kako je Microsoft istaknuo kako radi na novoj generaciji Windowsa, počela se podizati velika zainteresiranost. Iako je iz početka ova američka softverska i hardverska tvrtka navela kako će se nadolazeća generacija Windowsa nazivati „Windows 9“, tome ipak nije bilo tako.

Nije mnogo vremena trebalo proteći a da u javnost ne dospije informacije kako nadolazeći Windowsi dolaze pod imenom „Windows 10“. Windowsi 10 zamišljeni su kao objedinjavanje mobilnog i fiksnog, odnosno kao operativni sustav koji će podjednako dobro raditi na pametnim telefonima, tabletima kao i na stolnim te prijenosnim računalima. Da je tome tako dokazuje i samo ime platforme, odnosno ime koji je posve identično bez obzira dali se radi o mobilnim uređajima ili računalima. Ako je vjerovati posljednjim navodima na koje se oslanja portal PhoneArena, Microsoft je odlučio ipak promijeniti ime nadolazećeg operativnog sustava za mobilne uređaje.

Windows 10 Mobile podržavat će tablete veličine 8“ ka višoj. Isto tako Windows 10 Mobile u svojem radu podržavat će tipkovnicu i miš. Podsjetimo se kako je Windows Mobile bio naziv za mobilnu inačicu Microsoftovog mobilnog operativnog sustava, sve do pojave Windows Phone 7 inačice. Windows 10 Mobile prema svemu sudeći krajnjim korisnicima biti će dostupan tijekom ljetnih mjeseci, svima onima koji sada koriste Windows Phone 8.1.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti