Windows 10 Xbox One aplikaciija i novi DirectX-12

Microsoftov voditelj Xbox ogranka Phil Spencer najavio je i novi DirectX-12 uz poboljšanje performansa, u odnosu na DirectX 11.

Dino Musliu Dino Musliu | 22.01.2015. / 09:45

Windows 10 Xbox One aplikaciija i novi DirectX-12

Microsoft je na jučerašnjoj prezentaciji tijekom Windows eventa progovorio o dugo očekivanom PC gamingu. 

Korisnici osobnih računala moći će se spojiti s Xbox platformama kroz određene video igre preko Xbox Live usluge. Drugim riječima napokon će se moći igrati multiplayer između PC i Xbox igrača. Za sada novi Fable jedina je igra s takvom funkcijom, te ostaje za vidjeti hoće li je osim Microsoftovih naslova to prihvatiti i drugi developeri.

Također tu je i nova aplikacija za Windows 10 koja će donijeti sve opcije sa Xbox One konzole za osobna računala i tablete, poput streaminga a biti će i podržan chat putem Xbox Live servisa. Jedini uvjet je da imate kod kuće Xbox One ili Xbox 360 konzolu.

Microsoft bi u sklopu velike nadogradnje softvera u siječnju na svoj Xbox One trebao donijeti potpuno novi dashboard, dizajniran po uzoru na Windowse 10. Tu je i podrška za Steam, te snimanje video zapisa iz igara koje je moguće pokrenuti i unatrag posljednjih 30 sekundi igre.

Microsoftov voditelj Xbox ogranka Phil Spencer najavio je i novi DirectX-12 uz poboljšanje performansa, u odnosu na DirectX 11. Nova inačica donijet će više iskoristivosti snage računalnog hardvera za igre. Novi DirectX-12 moći će do 50% bolje iskoristiti procesor te tako dodatno uštedjeti energiju. 

Ono što je odlično kod DirectX-12 je da od njega ne će profitirati samo PC korisnici već i korisnici mobilnih uređaja, gdje će video igre trošiti upola manje baterije.

Windowsi 10 inače stižu krajem ove godine besplatno za sve postojeće korisnike Windows 7 i Windows 8 operacijskog sustava.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti