WordPress prilagođen za iPad uređaje

WordPress je objavio svoju suradnju sa Onswipe-om koja prilagođava stranice WordPressa za Appleov iPad.

Zimo Zimo Zimo | 24.03.2011. / 09:13

WordPress prilagođen za iPad uređaje

WordPress je objavio svoju suradnju sa Onswipe-om koja prilagođava stranice WordPressa za Appleov iPad.

Bilo je za očekivati kad će WordPress osmisliti način da svoj servis prilagoditi za iPad ili druge tablet uređaje na najjednostavniji mogući način.

Izgleda da su u svom pohodu na tu ideju napravili nešto. Naime, u suradnji sa tvrtkom Onswipe, WordPress sa svih svojih 18 milijuna blogova omogućuje iPad korisnicima da njihov blog izgleda kao da je prenamijenjen za korištenje touch tehnologije.

Bez sumnje, WordPress je jedan od najjačih alata ako je u pitanju pisanje bloga ili izrada stranica na vrlo brz način. U svoju bazu upisali su čak 18 milijuna blogova što je za 7.5 milijuna više nego godinu ranije.

Zanimljiva je informacija da je čak 10% ukupnog weba pokrenuto na WordPressu, te da mjesečno imaju preko 500 milijuna jedinstvenih posjetitelja na wordpress.com i wordpress.org.

Kako bi iskustvo na iPadu učinili još boljim, pošto više od 750,000 posjeta stranicama dolazi upravo sa iPada, inačicu WordPress.com bloga za iPad pokretat će HTML5 tehnologija, te prije spomenuti OnSwipe.

Vlasnici blogova moći će optimizirati izgled za iPad, odnosno moći će mijenjati pozadinske grafike, logotipove, fontove i skinove za posjetitelje bloga koji koriste iPad, kao i omogućiti ili onemogućiti cjelokupni prikaz za iPad.

Svi koji koriste WordPress na svom serveru mogu koristiti ovaj plugin. Također predlažemo da pogledate i video sa SXSW u kojem suosnivač WordPressa Matt Mullenweg, kojem je inače samo 27 godina, govori o budućnosti tog servisa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti