Wove: Prva pametna narukvica s potpuno savitljivim ekranom

Pametni satovi vrlo su brzo uspjeli pridobiti naklonost mnogih korisnika, no osim satova, na tržište se već duže vrijeme pokušavaju probiti i pametne narukvice, među kojima se posebno izdvaja Wove.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.10.2015. / 14:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Wove je pametna narukvica sa potpuno savitljivim E-ink ekranom koji se prostire duž cijele narukvice. Zahvaljujući novoj tehnologiji, Wove narukvica je prvi nosivi proizvod sa potpuno fleksibilnim ekranom.

Za razliku od ostalih pametnih narukvica, Wove je potpuno savitljiva zahvaljujući tehnologiji koja se naziva "digitalna tkanina" (eng. digital fabric).

Wove ima E-ink savitljivi ekran proporcija 30*156mm, rezolucije 1040*200 piksela, a površina ovog ekrana pet je puta veća od bilo kojeg pametnog sata pa tako Wove narukvica sa svojim ekranom prekriva cijeli zglob ruke.

Što se "radne snage" tiče, Wove pokreće 1GHz Freescale Cortex A7 procesor, ima 512 RAM-a i 4 GB interne memorije te bateriju kapaciteta 230 mAh, a s obzirom na to da Wove narukvica ima E-ink ekran koji ne troši puno energije, baterija bi trebala trajati dovoljno dugo.

Što se operativnog sustava tiče, Wove narukvicu pokreće modificirana Android verzija, "Wove OS".

Budući da je Wove narukvica još u fazi razvoja, prvi prototip možemo očekivati tek u prosincu ove godine.

Pogledajte kako izgleda i funkcionira ova pametna narukvica:


Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti