WowWee CHiP: Novi robotski ljubimac na tržištu

CHiP laje poput pravog psa, sluša vlasnika te izvršava različite naredbe.

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.08.2016. / 12:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Šesnaest godina nakon što je kompanija Sony predstavila prvog robotskog ljubimca pod nazivom AIBO, koji se lako kretao i demonstrirao tada nevjerojatnu inteligenciju, kompanija WowWee kreirala je simpatičnog robotskog psića nazvanog CHiP.

Pas CHiP namijenjen je djeci starijoj od osam godina, bijele je boje, s plavim i srebrenim detaljima, a dolazi s bazom za punjenje, lopticom SmartBall i SmartBand narukvicom.

Robotski ljubimac kreće se pomoću kotačića, a pokretne su mu i šape, kao i glava na kojoj su oči napravljene od šest kružno postavljenih LED lampica. Rep i uši napravljeni su od savitljive gume, može se naginjati bočno, naprijed i nazad, a koljena su mu fiksirana. Ipak, zahvaljujući Mecanum kotačima, vrlo je pokretan i poprilično se brzo može kretati u bilo kojem smjeru.

Iako se odlično kreće po većini podloga, robot baš i nije za vanjsku upotrebu jer se njegovi kotači mogu zapetljati u travi.

Psić se kontrolira putem aplikacije na pametnom telefonu, a komunikacija s robotskim psom ostvaruje se i putem narukvice pa mu je moguće narediti da slijedi vlasnika, igra se s lopticom i slično.

CHiP može oponašati zvukove pasa kao što je lajanje, ali i slušati vlasnika te izvršavati različite naredbe. Zahvaljujući senzorima na glavi, psić veselo reagira i na maženje.

Cijena ovog robotskog psa iznosi 199 dolara, a kako točno izgleda i što sve može, pogledajte u videozapisu.

 Izvor: Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti