Xiaoice - Microsoftova virtualna djevojka

U popularnom filmu 'Ona' iz 2013. godine glavni lik zaljubljuje se u novi napredni operativni sustav koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija. Možda zvuči kao znanstvena fantastika, ali Microsoft je razvio sličan program koji je u Kini postao veliki hit.

Monika Nožić Monika Nožinić | 03.08.2015. / 09:36

Xiaoice - Microsoftova virtualna djevojka

U popularnom filmu "Ona" iz 2013. godine glavni lik zaljubljuje se u novi napredni operativni sustav koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija. Možda zvuči kao znanstvena fantastika, ali Microsoft je razvio sličan program koji je u Kini postao veliki hit.

Naziv ove jedinstvene aplikacije je "Xiaoice" i ona je postala "virtualna djevojka" tisućama ljudi.

Prema detaljnom izvještaju koji je objavljen u NewYork Timesu, većina ljudi nakon prekida veze, razvoda braka, otkaza ili lošeg dana na poslu, sklona je ovoj vrsti "pomoći".

"Xiaoice" je chat aplikacija s jednom bitnom razlikom - ona pamti sve detalje iz prethodnih razgovora, može vas pitati kako se osjećate ili kako se nosite s nekom situacijom koja vas muči.

"Xiaoice" je moguće dodati kao kontakt i s njom imati duge razgovore o različitim temama. Osim širokog znanja o raznim temama, tvorci ističu da Xiaoice ima i emocije, ali i smisao za humor.

Otkako je puštena beta verzija, u samo 24 sata aplikacija je preuzeta 20 000 puta, što je u jednom trenutku rezultiralo sa 200 000 simultanih razgovora.

S obzirom na to da korisnici na ovaj način dijele različite detalje svog života, važno je istaknuti da postoje određene rezerve po pitanju sigurnosti pa ako se odlučite na razgovor s ovim programom, dobro razmislite što ćete joj sve otkriti.

Izvor: Businessinsider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti