Xiaomi i Leica Camera dogovorili partnerstvo i najavili prvi zajednički telefon

Obje kompanije ističu da kroz ekstremna tehnološka otkrića i potragu za estetikom, žele kontinuirano istraživati optičke performanse i fotografsko iskustvo u eri mobilne fotografije.

Martina Čizmić | 24.05.2022. / 11:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Xiaomi je dogovorio stratešku suradnju s tvrtkom Leica Camera, a prvi pametni telefon na kojem će suradnja biti vidljiva bit će predstavljen u srpnju 2022. godine. 

Kako ističu iz Xiaomija, od samog početka naglasak stavljaju na tehnološke inovacije, a posljednjih godina posebnu pozornost posvećuju optici, čipovima, algoritmima i sl. namijenjenim mobilnoj fotografiji. S druge strane, Leica Camera ima više od 100 godina iskustva u stvaranju optičkih leća, fotoaparata i kamera. 

Obje kompanije ističu da kroz ekstremna tehnološka otkrića i potragu za estetikom, žele kontinuirano istraživati optičke performanse i fotografsko iskustvo u eri mobilne fotografije.

Xiaomi se usredotočuje na stvaranje vrhunskog korisničkog iskustva i oduvijek se nada istražiti mogućnosti fotografije na pametnom telefonu do krajnjih granica. Xiaomi i Leica složni su u međusobnim nastojanjima i idejama te cijene međusobne prednosti i industrije. Ova će suradnja pružiti snažan poticaj Xiaomijevoj strategiji mobilne fotografije. Tijekom suradnje - od dizajna optike do finog podešavanja estetske orijentacije, inovativnih tehnologija, filozofija proizvoda i preferencije fotografije - obje strane iskusile su nejvjerojatno duboku fuziju, rekao je Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor Xiaomi Group.

Čast mi je danas objaviti dugoročnu stratešku suradnju sa Xiaomijem. I Leica i Xiaomi su prestižni globalni brendovi i tijekom ovog nevjerojatnog procesa duboke suradnje, obje strane sukcesivno su radile na cilju stvaranja nove ere za korisnike mobilne fotografije. Uvjereni smo da će prvi zajednički razvijeni fotografski flagship pametni telefon učiniti značajan, pionirski napredak obje tvrtke. Korisnicima ćemo u području mobilne fotografije pružiti iznimnu kvalitetu fotografije, klasičnu Leica estetiku, neograničenu kreativnost i otvoriti novu eru mobilne fotografije, dodaje Matthias Harsch, izvršni direktor kompanije Leica Camera AG.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti