Xiaomi najavio iznenađenja: Stiže jedan od najjačih pametnih telefona

Već za nekoliko dana Xiaomi bi trebao predstaviti prvi pametni telefon koji će pokretati posljednja generacija najjačeg mobilnog čipseta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.12.2020. / 12:43

Xiaomi
Xiaomi (Foto: Foto: AFP)

Već godinama većinu najjačih pametnih telefona pokreće Qualcommov hardver. Ova kompanija početkom prosinca službeno je predstavila novu generaciju svog najjačeg čipseta - Snapdragon 888, koji će biti srce većine najsnažnijih mobilnih uređaja koje ćemo vidjeti sljedeće godine. Prilikom predstavljanja iz Qualcomma su naglasili kako telefone s najjačim Snapdragonom priprema 14 kompanija, a jedna od njih je i - Xiaomi.

Samsung Galaxy Z Fold2 5G - 4 Još 4 kompanije pripremaju savitljive telefone za sljedeću godinu

Prve informacije govorile su kako sve telefone s novim čipsetom možemo očekivati tijekom sljedeće godine, no čini se kako će Xiaomi preduhitriti konkurenciju i svoj pametni telefon sa Snapdragonom 888 predstaviti ove godine. Kineska kompanija putem Weiba najavila je da će model Mi 11 predstaviti u ponedjeljak 28. 12., a iako trenutačno nema službenih informacija o svim opcijama, poznato je kako će imati Snapdragon 888 te će se prodavati u verzijama s 8 GB memorije i 128 GB prostora za pohranu te u jačoj verziji s 12/256 GB.

Slika nije dostupna RECENZIJA Xiaomi Mi 10T Pro: Veliki i snažan smartphone izdržljive baterije s odličnom kamerom i nepobjedivom cijenom

Osim modela Mi 11, očekujemo i Mi 11 Pro, a od oba modela očekujemo velike ekrane (spominje se frekvencija osvježavanja od 120 Hz) te odlične kamere. Bit će zanimljivo vidjeti što još spremaju iz Xiaomija jer, prema informacijama na stranici 9to5Google, putem Weiba su poručili da pripremaju velika iznenađenja. O čemu se točno radi, saznat ćemo već za nekoliko dana.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti