Xiaomi otvorio trgovinu u Austriji, uskoro i u Hrvatskoj

U planu je otvaranje novih Mi Store kako bi svi bili u mogućnosti iskusiti i kupiti Xiaomijeve proizvode.

Martina Čizmić | 18.05.2018. / 11:00

Mi Store (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Kineski Xiaomi otvorio je vrata svog prvog Mi Storea u Beču. Smješten u sklopu Shopping Centera Süd, Mi Store će osigurati veću i lakšu dostupnost Xiaomijevih pametnih telefona i ekosistem proizvoda.

Oduševljeni smo što u suradnji sa Xiaomijem otvaramo prvi Mi Store na području srednje Europe. Otvorenje ove trgovine kulminacija je zajedničke vizije, truda i timskog rada na projektu, sve kako bismo našim Mi Fanovima omogućili kupovinu svih Xiaomijevih proizvoda na jednostavan i pristupačan način. Naši će kupci uživati u svim benefitima koje donosi kupnja proizvoda iz službenih trgovina (jamstvo, servisna podrška), a uz pristupačne cijene i uvijek atraktivne popuste. U planu je otvaranje novih Mi Storeova kako bi svi naši fanovi bili u mogućnosti iskusiti i kupiti Xiaomijeve proizvode, istaknuo je Viktor Bijelić, predsjednik Uprave Bijelić Co.

Xiaomi je prepoznatljiv po jedinstvenom logu MI koji predstavlja skraćenicu termina "Mobile Internet", ali i podsjetnik na nemoguću misiju – "Mission Impossible", odnosno na mnogobrojne izazove koji su se pojavili na početku pokretanja ovog globalno prepoznatljivog i vodećeg proizvođača mobitela i potrošačke elektronike.

Da je uspješno savladao sve izazove te učvrstio svoju poziciju četvrtog vodećeg proizvođača pametnih telefona, potvrđuju i ostvareni poslovni rezultati sukladno kojima Xiaomi u prvom kvartalu 2018. godine drži tržišni udio od 8,4 posto, a što predstavlja povećanje od 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Jednako tako, isporučio je ukupno 28 milijuna pametnih telefona, a do kraja godine namjerava svoje dionice uvrstiti u hongkonšku burzu.

S daljnjim intenzivnim ulaganjima u osiguravanje što šire i lakše dostupnosti pametnih telefona i potrošačke elektronike za sve ljubitelje suvremene mobilne tehnologije ovog dijela Europe, Xiaomi nastavlja i u sljedećem razdoblju, kada se očekuje otvorenje novih Mi Storeova u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji te Srbiji kao i ulazak u top 4 proizvođača na austrijskom tržištu pametnih telefona.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti