Xiaomi predstavio dugoočekivane Mi A2 i Mi A2 Lite pametne telefone

MiA2 i Mi A2 Lite trebali bi biti dostupni na hrvatskom tržištu tijekom kolovoza ove godine.

Martina Čizmić | 24.07.2018. / 15:52

Xiaomi Mi A2 (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Xiaomi je u Madridu predstavio dugo očekivane modele pametnih telefona Mi A2 i Mi A2 Lite. Pred prepunom dvoranom, ovaj je kineski proizvođač pametnih uređaja pokazao zbog čega se nalazi na visokom četvrtom mjestu u svijetu.

Mi A2 nasljednik je popularnog A1 uređaja, no uz broja poboljšanja. Karakterizira ga ultratanki zakrivljeni dizajn od samo 7,3 mm, koji savršeno leži u ruci, a opremljen je i rijetkom Sony 12MP + 20 MP dualnom kamerom koja omogućuje čiste fotografije te selfije. Ne treba zaboraviti ni snažnu bateriju od 3010mAh te AI štednju baterije uz brzo punjenje + QC3.0.

Prednja kamera posjeduje HDR te je posebno optimizirana za pripadnice ljepšeg spola. Bez obzira jesu li fotografije snimane danju ili noću, izvrsna rezolucija kamere omogućuje kristalno čiste detalje čak i kod zumiranja slike, dok kod slika snimanih noću, kombiniranjem 4 pixela u 2μm pixela, omogućuje svjetlije i  kvalitetnije fotografije. Ne manje važna je i jednostavna pametna detekcija za različite pozadine koje daju dodatnu ljepotu uz neizostavan bokeh efekt. Video sadržaji snimljeni kamerom Mi A2 čisti su i stabilni. Mi A2 ima AI detekcijski modul koji otkriva predmete koji se fotografiraju i omogućuje pretraživanje sličnih predmeta. Uređaj u sebi skriva i 206 scena za koje je moguće napraviti specifičnu optimizaciju, što doista omogućuje snimanje fotografija poput onih profesionalnih fotografa.

Pristup uređaju jednostavan je zahvaljujući ultra tankom stražnjem čitaču otiska prstiju. Mi A2 pokreće Snapdragon 660 AIE (Artificial intelligence engine) radne memorije od 6 GB + 128 GB, a njegova je konfiguracija jednaka onoj vodećih mobilnih uređaja Xiaomi konkurenata, no, sukladno poslovnoj filozofiji Xiaomia, košta samo pola njihove cijene.

Xiaomi Mi A2 Lite (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Mi A2 Lite koristi slobodni oblik na cijelom zaslonu. S dijagonalom od 5,83 inča u omjeru 19: 9 prikazuje više sadržaja na jednoj stranici, dok se usjek na zaslonu telefona može prilagoditi osobnim preferencijama korisnika ili ga se učiniti potpuno nevidljivim. Malen je i udoban za držanje u ruci te u potpunosti prilagođen za rad jednom rukom.

Ima 12MP + 5MP stražnju AI dvostruku kameru, veličine piksela 1,25 μm, koja bez obzira postoji li pozadinsko osvjetljenje ili tama, omogućuje snimanje izrazito oštrih fotografija. Uz opciju AI portret, točno prepoznaje rubove na slikama te proizvodi odličan učinak bokeha, jednako dobar kao SLR. Podržava HDR način rada, AI beautify i otključavanje lica, što je pogodno za brzo i efikasno otključavanje uređaja.

Mi A2 Lite pokreće procesor Snapdragon 625, što rezultira niskom potrošnjom energije. Kapacitet baterije je 4000mAh i omogućava da baterija traje dan i pol ili dva dana za običnu upotrebu. Uređaj ima 2 + 1 utor za kartice, a memorija se može proširiti i do 256 GB.

Kao ovlaštenom distributeru Xiaomi pametnih telefona i uređaja potrošačke elektronike za Hrvatsku, Austriju, Sloveniju, Crnu Goru i Srbiju posebno nam je zadovoljstvo prisustvovati današnjem globalnom lansiranju mobilnih uređaja koji ponovo donose niz novosti i iznenađenja za ljubitelje Xiaomi branda, utjelovljujući i u ovim najnovijim uređajima najbolje karakteristike. Europljani su doista izvrsno prihvatili i zavoljeli Xiaomi pametne uređaje, dok ih gotovo jednakim tempom slijedi i hrvatsko, austrijsko i ostala tržišta koja zastupamo, prepoznajući viziju branda koji kontinuirano prati želje i potrebe svojih korisnika kako bi im osigurao savršen spoj kombinacije visoke kvalitete te prihvatljive cijene, izjavio je Viktor Bijelić, predsjednik Uprave Bijelić Co, ovlaštenog distributera za zemlje regije.

Očekuje se da će MiA2 i Mi A2 Lite pametni telefoni biti dostupni na hrvatskom tržištu i tržištu regije tijekom kolovoza ove godine.

Cijena Mi A2 bi se treba kretati od oko 1850 kuna na više (ovisno o specifikacijama), dok bi cijena Mi A2 Lite trebala biti oko 1300 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti