Xiaomi predstavio dva uređaja koja cijenom i izdržljivošću privlače pozornost

Xiaomi je predstavio dva nova Redmi uređaja koja cjenovno spadaju u srednji rang, ali nude pregršt naprednih mogućnosti.

Martina Čizmić | 08.01.2021. / 16:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomi je danas predstavio dva nova Redmi pametna telefona: Redmi Note 9T i Redmi 9T. 

Redmi Note 9T prvi je 5G telefon u Note seriji koji omogućuje povezivanje na dvije SIM kartice istovremeno, a pokreće ga MediaTek Dimensity 5G 800U SoC što ga čini do 100% bržim pametnim telefonom od prethodnih generacija. Uz integrirani modem, može se pohvaliti visokom činkovitošću snage sa svojim osmojezgrenim procesorom i 7nm procesnom tehnologijom. 

Dolazi s 48MP trostrukom stražnjom kamerom sa senzorom dubine od 2 MP i makro objektivom od 2 MP. Veliki 1/2-inčni senzor i flagship ISP omogućuju poboljšanu kvalitetu fotografija i bržu obradu, dok njegove kreativne opcije kao što su Night, Pro + RAW, HDR i Portrait mode omogućuju korisnicima snimanje savršenog kadra bez obzira na okolnosti.

Prednju stranu prekriva 6,53" FHD+ DotDisplay zaslon dok se na stražnjoj nalazi Unibody 3D zakrivljena pozadina. Ova teksturirana polikarbonatna pozadina nudi poboljšano prianjanje i otpornost od otisaka prstiju, a Corning Gorilla Glass 5 štiti od skupih oštećenja prilikom slučajnih padova i padova. Zasloni opremljeni certifikatima Widevine L1 i TÜV Rheinland Low Blue Light omogućuju da korisnici koriste Redmi Note 9T satima bez neugodnog naprezanja očiju. Za neprimjetno i brzo otključavanje uređaja brine se bočni senzor. 

Opremljen 5.000mAh baterijom nudi 18W brzo punjenje i dolazi s punjačem od 22,5W, što bi trebalo omogućiti svakodnevno korištenje uređaja do gotovo tri godine bez značajne degradacije kapaciteta baterije.

Redmi 9T dolazi s 48MP AI četverostrukom stražnjom kamerom, 8MP ultraširokokutnom kamerom te makro objektivom od 2 MP i senzorom dubine od 2 MP.Opremljen je i novom značajkom filmskog okvira koja fotografijama daje kinematografski izgled i osjećaj bez montaže. Ima i novu time-lapse značajku koja nudi različite razine brzine i izdržljivosti za snimanje kako bi korisnici mogli snimiti kreativne fotografije s vremenskim odmakom.

Redmi 9T opremljen je 6.000mAh baterijom i Qualcomm Snapdragon 662 procesorom u kombinaciji s 11nm energetski učinkovitim procesorom, dok  MIUI način uštede baterije i mogućnosti punjenja s obrnutom žicom pomažu maksimizirati cjelodnevnu pa čak i višednevnu upotrebu.

Kao i Redmi Note 9T, Redmi 9T dolazi s 18W brzim punjenjem i punjačem od 22,5W.

Redmi 9T ima moderan i minimalistički dizajn sa zaobljenim kutovima i teksturom pozadine koja ne ostavlja otisak prstiju. Njegov 6,53" FHD+ Dot Drop zaslon s Corningom Gorilla Glass 3 nudi snažnu zaštitu od pukotina i ogrebotina.

Kao i Redmi Note 9T, Redmi 9T dolazi s Widevine L1 i TÜV Rheinland Low Blue Light certifikatima za ugodnije iskustvo gledanja. 

Redmi 9T nudi mogućnost nadogradnje memorije do 512GB microSD karticom kako bi korisnici mogli zadržati svoje omiljene aplikacije, igre, fotografije i videozapise.

Redmi Note 9T i Redmi 9T očekuju se na hrvatskom tržištu u drugoj polovini veljače u varijantama od 4GB + 64GB, 4GB + 128GB i 4GB + 64GB, 4GB + 128GB po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1.899 kuna za Redmi Note 9T 4 GB + 164 GB te 1.999 kuna za Redmi Note 9T 4 GB + 128 GB, odnosno 1.299 kuna za Redmi 9T 4 GB + 64BG i 1.449 za Redmi 9T 4 GB + 128 GB.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti