Xperia Z2 provela šest tjedana na 10 metara dubine!

Šveđaninu Alexanderu Maxénu, na moru je iskliznuo inače vodonepropusni mobitel Sony Xperia Z2 te se našao na deset metara dubine. Nakon šest tjedana napokon je izvađen. Saznajte što je bilo...

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 13.08.2014. / 20:59

Xperia Z2 provela šest tjedana na 10 metara dubine!

Sony je jedan od prvih proizvođača mobilnih uređaja otpornih na vodu, još od predstavljanja modela Xperia Active 2011. godine, pa sve do današnjih top modela koji svi odreda imaju certifikat za vodonepropusnost.

Tako je Xperia Z2 dobila certifikat IP58 koji nam jamči do 30 minuta provedenih u slatkoj vodi, na dubini do 1 metar. Naravno, ovo je samo tehnička specifikacija, dok u praksi možemo vidjeti različitih slučajeva. Jedan prilično radikalan, dogodio se Šveđaninu Alexanderu Maxénu. Na odmoru, prilikom skijanja na vodi, dogodila se nezgoda i njegova Xperia Z2 skliznula je u more na dubinu od 10 metara. Pokušali su "okrenuti broj" i na opće oduševljenje, uređaj je zazvonio! Nažalost voda je bila preduboka pa su akciju spašavanja odgodili za čitavih šest tjedana, kad je napokon, prijatelj iz okolice, uz pomoć ronilačke opreme izvukao mobitel na površinu.

Sony Xperia Z2

Zaključili su da je mobitel i dalje u potpunosti operativan, usprkos tome što certifikat ne jamči slanu vodu a posebice deset puta veću dubinu. Mobitel je pretrpio minimalnu štetu - stražnje staklo je puklo, uslijed pada ili pritiska radi dubine (na toj dubini djeluje pritisak odnosno hidrostatski tlak od 2 atmosfere). Maxén je odlučio zadržati Xperiju, ali umjesto popravka ostavio je uređaj u trenutnom stanju kao uspomenu na nemili događaj.

Apel vlasnicima navedenog ili sličnih mobitela da se nakon čitanja teksta suzdrže od istraživanja morskih dubina - uredno se pridržavajte instrukcija s certifikata. Maxén je očito imao sreće, što ne znači da isto vrijedi i za vas.

Izvor: xperiablog.net

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti