Yonoo – agregator društvenih mreža, IM i email klijent

Kao što znate prije smo pisali o posebnim web preglednicima za društvene mreže, Rockmelt i Flock, a danas vam pišemo o odličnoj aplikaciji Yonoo.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 02.12.2010. / 08:02

Yonoo – agregator društvenih mreža, IM i email klijent

Kao što znate prije smo pisali o posebnim web preglednicima za društvene mreže, Rockmelt i Flock, a danas vam pišemo o odličnoj aplikaciji Yonoo.

Ako imate mnogostruke račune na društvenim mrežama, mnogostruke IM (eng. instant messaging) račune ili više računa elektronske pošte, Yonoo će vam omogućiti odličan način da ih koristite sve odjednom.  Yonoo je trenutno jedan od najboljih agregatora društvenih mreža, centralna lokacija za sve naše obavijesti, poveznice, tweetove i ostale stvari društvenih mreža.

Trenutno podržava Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn, Myspace, Flickr, Foursquare, Friendfeed, AIM, Live messenger, Yahoo messenger, Google Talk, Live mail, Yahoo mail i Gmail koji nije još u potpunosti podržan. Yonoo je dostupan kao desktop aplikacija za PC i Mac, kao dodatak za Firefox te kao iPhone aplikacija.

Vrlo je intiutivan i lako ga je koristiti. Ima odlično organizirano sučelje koje se sastoji od tabova i kolona, tj. ima pregled preko jedne kolone ili više kolona.  Također ima mogućnost obavještavanja putem iskačućih prozora kojima možemo birati poziciju na ekranu.

Yonoo smo testirali kao dodatak za Firefox i možemo reći da nas je oduševio.  Kad se instalira na računalo tj. kao dodatak za Firefox, pojavljuje se s lijeve strane preglednika u obliku proširive trake (eng. sidebar). Ovu traku možemo potpuno isključiti i uključiti ako kliknemo na  Yonoo gumb pokraj našeg Home gumba u Firefox pregledniku. Minimizirana Yonoo traka s lijeve strane Firefox preglednika sadrži par potrebnih poveznica:

  • gumb za proširenje u jednu kolonu,
  • gumb za opcije,
  • gumb za pregled elektronske pošte,
  • gumb za jedno kolonski pregled,
  • gumb za pretragu (Google, Wikipedia),
  • gumb za dijeljenje sadržaja preko društvenih mreža i
  • gumb za više kolonski pregled.

Nakon instaliranja aplikacije dolazimo do samog prijavljivanja na različite društvene mreže. To je izvedeno vrlo lako, zapravo samo pomoću jednog klika na gumb za povezivanje sa našom društvenom mrežom, naravno ukoliko imamo u pregledniku spremljene podatke za prijavu.

Yonoo aplikaciju možemo podesiti prema želji, dakle mi odlučujemo kakve sve obavijesti s društvenih mreža želimo primati. Definitivno bi savjetovali globalno isključenje obavijesti koje se pojavljuju u popup prozorima, jer znaju biti iritantne, ukoliko nisu dobro podešene.

Nama se osobno svidio jedno kolonski pregled društvenih mreža, gdje samim klikom na ikonu društvene mreže filtiriramo informacije s te mreže. Također vrlo zanimljiva opcija je vrlo brzi pretpregled video i audio sadržaja i slika jednostavnim kratkim zaustavljenjem strelice miša na njemu.

Dakle nema više dugog čekanja učitavanja slika, ovdje se to događa vrlo brzo i jednostavno. Ukoliko želite bolje organizirati i pratiti račune vaših društvenih mreža, vrijeme je da preuzmete i instalirate ovu odličnu aplikaciju sa njezine službene stranice www.yoono.com i uživate u njezinom korištenju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti