YotaPhone 2 – revolucionarni telefon s dva ekrana

YotaPhone od konkurencije razlikuje se po tome što ima dva ekrana – osim klasičnog ekrana s prednje strane, ovaj uređaj sa stražnje strane ima štedljivi e-ink ekran

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.11.2014. / 09:41

YotaPhone 2 – revolucionarni telefon s dva ekrana

Posljednjih godina većina pametnih telefona dizajnom je vrlo slična te se ponajviše razlikuju veličinom ekrana i materijalom izrade – neke su kompanije poput Samsunga i LG predstavile modele sa zakrivljenim ekranima, no takvi ekrani ne donose neke velike prednosti u odnosu na klasične mobilne uređaje. Inovaciju na mobilnom tržištu prošle je godine predstavila ruska kompanija Yota koja je predstavila, kako piše na njihovim stranicama, 'prvi pametni telefon s dva ekrana'.

Njihov YotaPhone, osim klasičnog ekrana na prednjoj strani uređaja, na poleđini ima i e-ink ekran koji je idealan za čitanje e-knjiga, a s obzirom da je e-ink iznimno štedljivi ekran, baterija na ovom telefonu traje puno duže u odnosu na klasične telefone. Još početkom ove godine Yota je prikazala prototip nasljednika ovog modela, a sada su iz ove kompanije najavili da će na konferenciji koja će se održati u Londonu 3. prosinca i službeno prikazati YotaPhone 2. Prema slikama objavljenim na Twitteru, novi će model biti prilično sličan prototipu, no možemo očekivati napredniji hardver. Ovaj smartphone tako će s prednje strane imati 5 inčni Full HD AMOLED ekran, dok će s druge strane biti manji 4,7 inčni e-ink ekran koji će, za razliku od prvog modela, biti osjetljiv na dodir.

Na Digital Trendsu kažu kako od YotaPhonea 2 možemo očekivati i Snapdragon 805 procesor, 2GB RAM-a i Bluetooth 4.0 te, naravno, snažnu bateriju. Trenutno još nije poznato kada će se ovaj telefon pojaviti u prodaji niti na kojim tržištima, a još nije poznata niti njegova cijena – sve ove informacije trebali bi saznati 3. prosinca. 

Foto: Yota/Digital Trends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti