YouTube će vas podsjetiti kad je vrijeme za spavanje

Ako ne možete sami prekinuti s gledanjem YouTubea, sada možete uključiti alarm koji će vas podsjetiti da je vrijeme za spavanje.

Martina Čizmić | 21.05.2020. / 11:28

YouTube (Foto: AFP)

Svi smo se barem jednom našli u situaciji da smo navratili na YouTube pogledati samo "nešto" i odjednom shvatili da to "nešto" gledamo posljednja tri sata.

Ako se i vama dogodilo da gubite noći zbog YouTubea, iz Googlea stiže pomoć. Dosad je YouTube korisnike, s vremena na vrijeme, podsjetio na to da uzmu pauzu od gledanja i malo se odmore, a sad je uveo i opciju "vrijeme za spavanje".

Radi se o novoj opciji koja funkcionira poput alarma. Potrebno je u aplikaciji YouTube upisati vrijeme u koje biste željeli ići na spavati i aplikacija će vas tad podsjetiti na to da je vrijeme za gašenje.

Korisnici mogu odabrati u koje vrijeme žele da se podsjetnik uključi te hoće li podsjetnik iskočiti tijekom videa ili kad on završi.

Naravno, YouTube je korisnicima dao mogućnost odgađanja alarma, što im "kupuje" još nekoliko minuta gledanja ili njegova gašenja, ako baš želite gledati cijelu noć.

Kako bi vam se ove opcije pojavile u postavkama aplikacije YouTube, potrebno je ažurirati aplikaciju za iPhone ili Android, ulogirati se u YouTube svojim Google računom te u Postavkama pronaći opciju "Podsjeti me kad je vrijeme za spavanje".

Ako još ne vidite ovu opciju, nema problema. Iz Googlea su istaknuli kako će tijekom sljedećih tjedana biti dostupna svima, pa se trebate samo malo strpjeti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti