YouTube Music i YouTube Premium napokon dostupni i u Hrvatskoj

YouTube Music i YouTube Premium prvi su mjesec besplatni za sve korisnike.

Martina Čizmić | 17.07.2019. / 11:21

YouTube Music (Foto: YouTube)

Još jedan streaming servis od danas je dostupan u Hrvatskoj. Radi se o YouTube Musicu, Googleovu servisu za streaming glazbe, videospotova, ali i originalnih serija. 

YouTube Music omogućava pretraživanje, lakše istraživanje i personalizaciju glazbe. Korisnici mogu uz originalnu glazbu pronaći i službene albume, singlove, remiksove, nastupe uživo i obrade.

Ovisno o glazbenom ukusu i navikama, YouTube Music nudi personalizirane preporuke na početnom zaslonu koji se dinamično prilagođava ovisno o tome što je korisnik slušao prije, gdje se trenutačno nalazi i što radi. 

Značajka Smart Search pomaže u pronalaženju pjesme u trenucima kad se korisnik ne može sjetiti imena ili izvođača. Pokušajte s „ona hipsterska pjesma s fućkanjem” ili „rap pjesma s flautom”. Također, pjesme je moguće pretraživati unosom stihova (čak i ako nisu točni). 

Glazbu je moguće slušati čak i ako korisnici nisu spojeni na internet zahvaljujući YouTube Music Premiumu. Korisnici koji se odluče na tu pretplatu mogu slušati bez oglasa, u pozadini i u pokretu s preuzetim sadržajem.

Obožavatelji glazbe mogu uživati u novoj, besplatnoj verziji usluge YouTube Music, podržanoj oglasima, a za one koji ne žele da im omiljenu pjesmu prekida oglas tu je YouTube Music Premium, s naknadom za plaćanje koja omogućuje slušanje u pozadini, preuzimanje sadržaja i iskustvo bez oglasa za 59,99 kuna mjesečno. Ljubitelji glazbe mogu dobiti jedan mjesec besplatno za uslugu YouTube Music Premium, a nakon toga za 59,99 kuna mjesečno te 89,99 kuna mjesečno za Family Plan.

Također, od danas je dostupna i usluga YouTube Premium, koja korisnicima omogućuje značajke Music Premiuma kao i iskustvo bez oglasa, gledanje u pozadini te preuzimanje sadržaja s cijelog YouTubea. Tako je moguće gledati YouTube Originals serije i filmove, uključujući hit-seriju Cobra Kai i mnogo više. YouTube Premium moguće je isprobati besplatno na mjesec dana, a nakon toga za 71,99 kuna mjesečno ili 109,99 kuna mjesečno za Family Plan.

Pretplatnici Google Play Musica automatski će dobiti pristup YouTube Music Premiumu po trenutnoj cijeni i za njih se ništa ne mijenja. Još uvijek će moći pristupiti cijeloj svojoj kupljenoj glazbi, učitanom sadržaju i listama za reprodukciju u Google Play Music kao i do sada.

YouTube Music i YouTube Premium aplikacije dostupne su putem Play Storea i App Storea ili na web-stranici music.youtube.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti