YouTube predstavio nove opcije koje će biti dostupne na mobilnoj aplikaciji, računalima i televizorima

Riječ o više od dvadeset manjih ili većih noviteta koji će omogućiti bolje iskustvo korištenja najpopularnijeg videoservisa na svijetu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.10.2024. / 11:01

YouTube (Foto: Getty Images)

YouTube je najavio brojne noviteta na svom videoservisu koji bi trebali značajno poboljšati iskustvo gledanja videa i slušanja glazbe i podcasta na toj platformi. Predstavljeno je više od 20  noviteta, uključujući i neka poboljšanja oko korisničkog sučelja te opcije bazirane na generativnoj umjetnoj inteligenciji. Ova će kompanija odmah započeti s implementacijom nekih noviteta, a sve bi nove opcije trebale postati dostupne tijekom sljedećih tjedana na mobilnoj aplikaciji, računalima i aplikaciji za televizore.

MrBeast MrBeast, najpopularniji youtuber na svijetu, iznenadio priznanjem: Ako iznenada umrem…

Među tim novitetima korisnici će itekako cijeniti opciju sleep time, odnosno mogućnost pauziranja videa nakon određenog vremena gledanja. Videa je moguće pauzirati nakon deset minuta pa do sat vremena gledanja, a postoji mogućnost i pauziranja nakon što video dođe do kraja. Ova je opcija ranije testirana za Premium članove, dakle one koji plaćaju pretplatu, a uskoro će biti dostupna svima.

Još jedan zanimljiv novitet jest mogućnost da korisnici sami odrede brzinu reprodukcije videa na mobilnoj aplikaciji i na računalima, što će naročito biti korisno onima koji na YT često gledaju i slušaj podcaste jer je upravo ta opcija popularna među ljubiteljima podcasta.

Novost na ovoj platformi su i kolaborativne playliste unutar kojih korisnici mogu glasati za svoje omiljene videozapise na YouTubeu, kao i pjesme na YouTubeu Music. Korištenjem generativne umjetne inteligencije moći će se stvarati vlastite slike za playliste, a moći će se uploadati i vlastite fotografije.

YouTube YouTube napada TikTok: Predstavljene nove opcije za Shortse

Što se ostalih noviteta tiče, treba spomenuti različita vizualna poboljšanja, novo korisničko sučelje za YT Shorts na televizorima, novi miniplayer koji omogućuje promjenu veličine i pomicanje videoplayera po ekranu. Više o svemu što je Google predstavio za svoj servis pročitajte na službenom blogu YouTubea.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti