Za mirnih 9 mjeseci: Pametan sat pomaže u praćenju svakog trenutka trudnoće

Pametni sat omogućava trudnicama da prate tijek trudnoće, bilježe simptome i tako uvijek budu informirane o svom stanju.

Martina Čizmić | 15.11.2020. / 10:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svaka trudnica voljela bi točno znati što se događa s njenim tijelom i njenim djetetom tijekom cijele trudnoće, a da pri tom ne mora sjediti u liječničkoj ordinaciji i biti priključena na brojne medicinske aparate. 

Stoga je Garmin osmislio novu opciju za svoj pametnih sat, koja je namijenjena praćenju zdravlja trudnica. Putem Garmin Connect aplikacije i kompatibilnog Garmin pametnog sata, mogu se bilježiti simptomi povezani s trudnoćom, pratiti kretanje djeteta, stvarati prilagodljive podsjetnike, primati savjete za vježbanje i prehranu i još mnogo toga. 

Trudnice tako na vremenskoj crti trudnoće moguć pratiti njen napredak i procjenu veličine bebe, ali i naučiti što se tijekom trudnoće događa u njihovom tijelu te na koje simptome trebaju obratiti pozornost.  

Moguće je ručno unijeti više od 30 simptoma, tri tipa pokreta bebe, razinu glukoze u krvi i više kako bi sve podatke imali na jednom mjestu, što olakšava praćenje trudnoće i za liječnike. 

Contraction Timer Connect IQ aplikacija omogućuje majkama i partnerima tijekom poroda da prate dužinu i učestalost trudova s kompatibilnog Garmin pametnog sata.

A za žene koje održavaju svoj ritam vježbanja tijekom trudnoće, Garmin Connect nudi dodatne načine kako mogu prilagoditi postavke u aplikaciji i ostalim kompatibilnim uređajima što uključuje pauziranje statusa treniranja, jer će status pasti s obzirom na povećane otkucaje srca i volumen krvi što dolazi s trudnoćom, omogućiti upozorenja za visoke otkucaje srca tijekom aktivnosti kako bi majke pratile otkucaje srca i zadržale ih u okvirima koje je preporučio njihov liječnik, ali i prilagoditi dnevne ciljeve o unosu tekućine.

Praćenje trudnoće se aktivira putem Garmin Connect aplikacije na kompatibilnom pametnom telefonu unutar funkcije za praćenje menstrualnog ciklusa što omogućuje ženama lakšu tranziciju od bilježenja ciklusa na praćenje trenutne trudnoće. 
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti