Za one kojima je veličina bitna: Na tržištu uskoro najveći OLED i Micro LED televizori na svijetu

U Berlinu će biti predstavljen LG-ev masivni 136-inčni 4K Micro LED (3,840 x 2,160) i LG OLED evo Gallery Edition 97G2.

Martina Čizmić | 29.08.2022. / 14:30

LG OLED evo Gallery Edition 97 inča (Foto: LG Electronics)

Svi vole gledati omiljeni multimedijski sadržaj na što većem ekranu. I dok neki tome doskaču kupovinom projektora, kojim mogu projicirati sliku na zid, drugi su ipak skloniji kupovini velikog televizora.

Iz LG Electronicsa najavili su kako će uskoro krenuti prodaja najvećeg OLED televizora na svijetu, LG OLED evo Gallery Edition, modela 97G2. 

Radi se o modelu koji ima zaslon dijagonale 97 inča odnosno gotovo dva i pol metra te koristi LG-evu samosvjetljujuću OLED tehnologiju. Riječ je o tehnologiji koja omogućuje pojedinačno uključivanje i isključivanje piksela za reprodukciju savršene crne, nevjerojatno prirodnih boja i beskonačnog kontrasta. 

Odlikuje se OLED evo tehnologijom, α (Alpha) 9 Gen5 AI procesorom i naprednim algoritmima prikaza s pomoću kojih donosi realistične slike i kino-iskustvo gledanja. Ima LG Gallery Design koji ga smješta u ravninu sa zidom.

LG će novi model 97G2 predstaviti na sajmu IFA 2022 kao dio svoje proširene linije premium televizora, s modelima iz svojih OLED, Micro LED i QNED serija televizora.

Tako će posjetitelji sajma moći vidjeti LG-evu liniju 8K televizora - 88-inčni LG SIGNATURE OLED 8K (model 88Z2) i 86-inčni QNED TV (model 86QNED99). Oba ultravelika modela kombiniraju veličinu, oštrinu 8K (7680 x 4320) razlučivosti i najnovije LG-eve tehnologije prikaza. S više od 33 milijuna samoosvjetljujućih OLED piksela, model 88Z2 donosi izuzetne detalje, uz duboku, tamnu crnu, beskonačan kontrast i realistične boje u širokom kutu gledanja. Model 86QNED99 opremljen je LG-evim tehnologijama Quantum Dot NanoCell i Precision Dimming za oštre, živopisne slike na impresivnom 86-inčnom zaslonu.

U Berlinu će biti predstavljen i LG-ev masivni 136-inčni 4K Micro LED (3,840 x 2,160), inovativno rješenje za kućnu zabavu koje pruža kvalitetnu sliku, kombinirajući mikrometarske samoosvjetljujuće piksele i modularni dizajn.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti