Zaboravite na brojenje koraka i kalorija, uz Google Fit brojit ćete "srčane bodove"

Više u Google Fitu nećete brojiti korake već ćete skupljati “srčane bodove”.

Filip Krizmanić | 23.08.2018. / 15:45

Google Fit (Foto: Google) (Foto: Google)

Novi dizajn Google Fita, Googleove fitness aplikacije, stigao je na Androide i iPhone, a baziran je na zatvarajućim prstenovima, slično kao i druge aplikacije toga tima.

Aplikacija će poticati korisnike da ispune dva cilja - jedan baziran na “minute u pokretu”, a drugi na “srčanim bodovima”. Google tvrdi da su u izradi aplikacije sudjelovali i American Heart Association i Svjetska zdravstvena organizacija.

Novi načini mjerenja pokušat će apstraktno pokazati koliko je osoba napredovala, izjavila je Margaret Hollendoner, voditeljica proizvoda za Google Fit.

'Minute u pokretu' bolje su mjerilo od običnog brojača koraka jer mogu voditi računa o više aktivnosti i kretnji nego samo o hodanju. 'Srčani bodovi' služe tome da potaknu ljude na sudjelovanje u aktivnostima koje će im podignuti otkucaje srca, ali ih neće tjerati da se priključe u teretanu, objašnjava Hollendoner.

Fit će za nove sustave mjerenja koristiti što više dostupnih mu senzora, a što ne može izmjeriti, to će nagađati.

Cijeli sustav bazirat će se na postavljanju personaliziranih ciljeva korisnicima. Kada se ostvare ti ciljevi, Google Fit će ih malo otežati i tako korisnike motivirati da napreduju. Međutim, ako korisnici ne ispune zadatke, Google Fit će smanjiti količinu tjelovježbe i tako pokušati promijeniti korisničke navike. Drugim riječima, neće vas tjerati da se loše osjećate ako ste uzeli dan odmora.

Osim novih mjerila, Fit je u novom ažuriranju generalno poboljšan, moderniziran i pojednostavljen.

Izvor: The Verge


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti