Zagrebačka tvrtka razvila revolucionarnu aplikaciju koja će poboljšati kvalitetu života mnogima

Aplikacija omogućuje skeniranje odabranog dijela tijela te izrada preciznog 3D modela kojeg korisnik može okretati u interaktivnom virtualnom prostoru na iPadu.

Martina Čizmić | 04.12.2019. / 15:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zagrebačka tvrtka Q razvila je zanimljivu aplikaciju koja bi mogla promijeniti način na koji liječnici promatraju tijela svojih pacijenata. Naime, aplikacija koju su razvili koristi posebnu kameru za najpreciznije 3D mjerenje dijelova tijela.

Da za takvu aplikaciju postoji interes u medicinskoj industriji, pokazuje i suradnja s jednim od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih pomagala Medi. Ova njemačka tvrtka već više od sto godina pacijentima pomaže u podizanju njihove kvalitete života, a nova tehnologija omogućit će im da u tome budu još uspješniji. 

Suradnja s tvrtkom Medi odvija se na nekoliko razina, od planiranja i razvoja strategije, dizajna, pa sve do najnovije razine suradnje, a to je razvoj jedinstvene aplikacije u svijetu. Inovativno rješenje Q je razvio u suradnji s američkom tvrtkom Lymphatechnology, a cijeli postupak odvija se automatski kroz jedno sučelje. Najatraktivniji je dio, naravno, skeniranje odabranog dijela tijela te izrada preciznog 3D modela koji korisnik može okretati u interaktivnom virtualnom prostoru na iPadu.

Tehnologija je na mnogim područjima do sada olakšala svakodnevne ljudske aktivnosti i unaprijedila život. Svaka takva inovacija zapravo je veliki korak naprijed, a posebno u medicini. Takvi projekti za Q imaju poseban značaj. Rješenje koje smo razvili za njemački Medi uvelike će olakšati izbor medicinskih pomagala. Aplikacija vrši najpreciznije i najbrže mjerenje ljudskog tijela do sada. Korak dalje je automatsko slanje i obrada dobivenih mjera u webshopu za preporuku veličina i karakteristika medicinskog pomagala koje će biti u potpunosti prilagođeno svakom korisniku ponaosob, pojašnjava CEO Filip Ljubić

Aplikacijom koju je razvio Q moguća su brža i preciznija mjerenja pomoću 3D modela, mogu se birati razne specifikacije kao što su oblici, boje, intenzitet stiska i druge značajke pomagala poput raznih proteza, steznika, potpora, kompresijskih čarapa, zavoja, uložaka i slično.

Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim dućanima, a uskoro će se naći i na drugim tržištima diljem Europe na kojima posluje Medi, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije, što čini pozamašan broj pacijenata kojima će ova inovacija pomoći u odabiru odgovarajućeg pomagala, a time i što bržeg oporavka.

Brzina, preciznost i inovacija svakako su tri riječi kojima se može opisati ova aplikacija. Medi je jedan od najvećih proizvođača medicinskih pomagala u svijetu, tvrtka koja točno zna što želi, a želi biti ispred vremena i pružiti vrhunsku uslugu. Zadovoljstvo nam je sudjelovati u projektu koji će zaživjeti po cijelom svijetu, istaknuo je  Ljubić.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti