Zagrebački studenti bolidom Strix ostvarili impresivne rezultate na Formuli Student

Bolid Strix peti je studentski bolid i do sad, tehnički najnapredniji.

Martina Čizmić | 01.10.2017. / 11:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zagrebački studenti s nekoliko fakulteta, okupljeni u FSB Racing Team, već nekoliko godina stvaraju prave bolide Formule. Točnije, radi se o bolidima koji sudjeluju u natjecanjima Formule Student.

Nakon tri godine napornog rada, studenti su ove godine predstavili novi bolid - Strix i odmah s njim krenuli na mini europsku turneju, dva natjecanja - u Njemačkoj i Mađarskoj.

Formula Student najznačajnije je studentsko automoto sport natjecanje koje obuhvaća osmišljavanje, konstruiranje, predstavljanje i izradu bolida prema strogom pravilniku. Poznato i kao "Formula 1 za studente", ovo natjecanje umjesto na vještine vozača, naglasak stavlja na tehnička rješenja bolida.

Tridesetak članova FSB Racing Teama s različitih zagrebačkih fakulteta, u projektu sudjeluju zbog svoje ljubavi prema automobilizmu i želji za dokazivanjem, što ih potiče na pomicanje granica iz godine u godinu.

Bolid Strix peti je bolid iz radionice FSB Racing Teama i, dosad, najnapredniji. Upravo zbog toga su rezultati koje su ove godine ostvarili, unatoč nekim tehničkim problemima, impresivni.

Od ukupno 28 bolida s motorom s unutarnjim izgaranjem, ostvarili su 8. mjesto, a u ukupnom plasmanu među 41 ekipom, smjestili su se na 13. mjesto.

Ovaj rezultat je rezultat velikog lanca truda i žrtvovanja koji je još jednom pokazao koliko se toga može napraviti onda kada je cilj jasan, poručuju iz FSB Racing Teama i najavljuju nastavak rada i još veće pomicanje granica sljedeće godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti