Zagrepčani napokon karte za ZET mogu kupiti i preko mobilnog telefona

U ZET-u ističu kako rade na dodatnim digitalnim uslugama.

Martina Čizmić | 29.05.2023. / 10:49

Mobilna aplikacija za ZET koja bi omogućila kupovinu karata digitalnim putem bila je najavljena još 2018. godine, a tek je od danas u upotrebi.

Kako je na predstavljanju aplikacije "Moj ZET", koju je Zimo najavio nekoliko dana prije službenog predstavljanja, istaknuo Marko Bogdanović iz ZET-a, ona će biti virtualno prodajno mjesto karata, pojedinačnih, ali i mjesečnih i godišnjih. 
 
 
Aplikacija je od danas dostupna za korisnike uređaja Android u Google Playu, a korisnici Appleovih uređaja trebali bi aplikaciju dobiti najkasnije sutra. Zasad, kako saznajemo, nije u planu aplikacija za Huaweijev App Gallery. 
 
U ZET-u se nadaju da će time olakšati kupovinu karata za više od 800 tisuća putnika koji svakog dana putuju ZET-ovim linijama.
 
Svjesni smo da će ova usluga biti zanimljivija mlađima, ali se nadamo da će olakšati kupovinu karata i ostalima, dodao je Bogdanović i najavio da će nastaviti s digitalizacijom i modernizacijom ZET-a. 
 
Za sad će, međutim, korisnici i dalje moći koristiti postojeće papirnate vozne karte, kao i elektroničke karte kupljene vrijednosnim karticama. 
 
Tomislav Tomašević predstavlja ZET-ovu aplikaciju (Foto: Zimo)
 
Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević demonstrirao je kako funkcionira kupovina karte preko aplikacije, kao i kako izgleda provjera digitalne karte kod kontrolora. 
 
Aplikacija Moj ZET bitna je epizoda u povijesti ZET-a jer građani mogu kartu kupiti preko mobilnog telefona. No to je samo jedna od digitalnih usluga na kojima radimo, rekao je Tomašević, koji je ujedno najavio završetak javne nabave u kojoj će se, nakon 20 godina, kupiti 20 novih tramvaja. 
 
Na novinarsko pitanje o evenutalnom povećanju cijena prijevoza, Tomašević je odgovorio kako do toga za sad neće doći, no da bi se mogle uvesti različite cijene karata za građane Zagreba i putnike iz drugih, okolnih, gradova. 
 
Kako je Tomašević pojasnio, do toga bi moglo doći zbog eventualnih razlika u stopama poreza između Zagreba i okolnih gradova kao što su Samobor, Zaprešić, Velika Gorica i Sveta Nedelja. Dodao je kako građani tih gradova koriste usluge ZET-a, ali ne plaćaju poreze u Zagrebu. 
 
Ako do toga dođe, bit ćemo prisiljeni imati različite cijene za građane Zagreba u odnosu na sve druge, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti