Zaigrajte Pokemon GO jer će vam pomoći da smanjite stres

Pokemon GO danas nije ni blizu popularnosti kao kada je igra lansirana, ali možda biste je mogli zaigrati

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 10.09.2017. / 12:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Bilo je to doista apsolutno ludilo, kada su goto svi, u svakom trenutku sumanuto počeli tražiti Pokemone. Kada se novo izdanje, prilagođeno modernom vremenu i upareno s tehnologijom virtualne stvarnosti na našim pametnim telefonima početkom srpnja prošle godine pojavilo prvo u Australiji, Novom Zelandu i Sjedinjenim Američkim Državama, a nešto kasnije i u svim ostalim zemljama, krenula je istinska Pokemon GO histerija. Stotine milijuna ljudi, pritom ne govorimo samo o djeci ili tinejdžerima, nego i o ozbiljnim, odraslim, poslovnim ljudima, krenulo je u lov na Pokemone i sve je izgledalo kao pandemija na globalnom nivou.

Bilo je nesreća izazvanih traženjem Pokemona, bilo je upucanih, ozlijeđenih, izgubljenih, ali kao što to obično biva, s vremenom je interes za Pokemon GO igru polako ali sigurno splasnuo. No, Pokemon GO igra je još živa, jer u svijetu i danas ima 65 milijuna ljudi koji svakoga dana kreću u potragu za Pokemonima. Možda biste trebali i vi, pogotovo ako ste pod stresom, naime prema studiji koju su na uzorku od 3915 osoba proveli japanski znanstvenici, igranje Pokemon GO igre moglo bi vas lišiti stresa ili barem smanjiti razinu istoga. Možda zvuči paradoksalno, ali valjda znanstvenicima treba vjerovati…

Uglavnom, ako igrate Pokemon GO imat ćete manju razinu stresa nego ako ga ne igrate, sve se svodi na to. Poglavito je korisno ako Pokemon GO igraju zaposleni (!?) jer znanstvenici tvrde kako se igranjem tjera na više kretanja, interakciju s ljudima u stvarnom svijetu, sniženi stres, zdraviju populaciju općenito… Zanimljiva studija, o kojoj više možete pročitati ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti